NRK Meny
Normal

– Fortsatt redd når han ser sølvgrå biler

Aktor ønsker ubetinget fengsel for 71-åringen som skal ha kjørt over en treåring og stukket av.

Tingretten

71-åringen hevder han aldri kjørte forbi ulykkesstedet den dagen.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Artikkelen er mer enn to år gammel.

15. april i fjor ble en tre år gammel gutt påkjørt, da han var ute i gata og lekte i Fredrikstad. Som følge av ulykken fikk han brudd i det ene benet.

I dag møtte en 71 år gammel mann, som bor få hus bortenfor treåringen, i retten, tiltalt for å ha kjørt på gutten og siden stukket av og unnlatt å varsle politiet.

Aktor la frem en påstand om 21 dagers fengsel for 71-åringen, samt at han mister førerkortet for alltid.

– Vi har hørt uttalelser fra en rekke vitner som var til stede umiddelbart etter ulykken. Vi har også hørt et dommeravhør med et barn som skal ha sett hele ulykken. I tillegg har politiet tekniske bevis i form av hjulspor der hvor den tiltalte har parkert. Summen av disse bevisene er bra nok til at han kan dømmes for uaktsom kjøring og for å ha forlatt stedet uten å hjelpe gutten, sier aktor i saken, Yngve Romsvik.

Fredrikstad tingrett

Aktor la ned påstand om 21 dagers ubetinget fengsel for 71-åringen.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Mener tiltalte bør frikjennes

Den tiltalte har en forklaring som ikke stemmer overens med det vitnene sier. 71-åringen påstår å ha kjørt en helt annen vei, og dermed ikke vært innom ulykkesstedet. Datteren hans, som satt i bilen, bekrefter historien. Samtidig identifiserer både treåringen og et annet barn som var ute å lekte den tiltaltes bil som involvert i ulykken.

I tillegg forklarte moren til den påkjørte treåringen at sønnen hennes fortsatt blir redd når han ser sølvgrå biler, som den han angivelig ble truffet av i fjor.

Den tiltaltes forsvarer mener bevisene ikke holder mål, og at 71-åringen bør frifinnes på alle punkter.

– Det er mye som har kommet fram i retten. Det er mange antagelser og det er det saken bygger på fra politiets side. Antagelser som peker i retning av den tiltalte, som jeg ikke kan være enig i.

Kan man dømme på bakgrunn av antagelser?

– Nei, det kan man ikke gjøre. Men det er en sum av bevis som skal føre fram til en konklusjon, og i denne saken mener jeg at han ikke kan dømmes.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Motstandsbevegelsen får demonstrere

  Den nordiske motstandsbevegelsen får demonstrere i Fredrikstad likevel, opplyser deres advokat Nils Nordhus.

  – Politiet har tilbudt mine klienter å demonstrere i Fredrikstad under de samme betingelsene som tidligere, men på andre datoer enn den 29. juli. Dette er oppe til vurdering hos Den nordiske motstandsbevegelsen, sier han.

  Nazi-demontrasjonstog i Falun 1. mai 2017
  Foto: Øyvind Bye Skille / NRK
 • Kripos advarer mot "Snap map"

  Kripos advarer foreldre mot den nyeste Snapchat-oppdateringen, «Snap map», som gjør det mulig for andre å se hvor du befinner deg. – Generelt så vet vi at de som ønsker å utnytte barn vil oppsøke steder hvor barna er, og kanskje utgi seg for å være barn selv. Derfor er det viktig at foreldre vet om den nye funksjonen i Snapchat, og vet hvem barna har åpen profil for og ikke, sier kommunikasjonsrådgiver i Kripos, Axel Wilhelm Due, til Nettavisen.