NRK Meny
Normal

– Fortsatt redd når han ser sølvgrå biler

Aktor ønsker ubetinget fengsel for 71-åringen som skal ha kjørt over en treåring og stukket av.

Tingretten

71-åringen hevder han aldri kjørte forbi ulykkesstedet den dagen.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

15. april i fjor ble en tre år gammel gutt påkjørt, da han var ute i gata og lekte i Fredrikstad. Som følge av ulykken fikk han brudd i det ene benet.

I dag møtte en 71 år gammel mann, som bor få hus bortenfor treåringen, i retten, tiltalt for å ha kjørt på gutten og siden stukket av og unnlatt å varsle politiet.

Aktor la frem en påstand om 21 dagers fengsel for 71-åringen, samt at han mister førerkortet for alltid.

– Vi har hørt uttalelser fra en rekke vitner som var til stede umiddelbart etter ulykken. Vi har også hørt et dommeravhør med et barn som skal ha sett hele ulykken. I tillegg har politiet tekniske bevis i form av hjulspor der hvor den tiltalte har parkert. Summen av disse bevisene er bra nok til at han kan dømmes for uaktsom kjøring og for å ha forlatt stedet uten å hjelpe gutten, sier aktor i saken, Yngve Romsvik.

Fredrikstad tingrett

Aktor la ned påstand om 21 dagers ubetinget fengsel for 71-åringen.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Mener tiltalte bør frikjennes

Den tiltalte har en forklaring som ikke stemmer overens med det vitnene sier. 71-åringen påstår å ha kjørt en helt annen vei, og dermed ikke vært innom ulykkesstedet. Datteren hans, som satt i bilen, bekrefter historien. Samtidig identifiserer både treåringen og et annet barn som var ute å lekte den tiltaltes bil som involvert i ulykken.

I tillegg forklarte moren til den påkjørte treåringen at sønnen hennes fortsatt blir redd når han ser sølvgrå biler, som den han angivelig ble truffet av i fjor.

Den tiltaltes forsvarer mener bevisene ikke holder mål, og at 71-åringen bør frifinnes på alle punkter.

– Det er mye som har kommet fram i retten. Det er mange antagelser og det er det saken bygger på fra politiets side. Antagelser som peker i retning av den tiltalte, som jeg ikke kan være enig i.

Kan man dømme på bakgrunn av antagelser?

– Nei, det kan man ikke gjøre. Men det er en sum av bevis som skal føre fram til en konklusjon, og i denne saken mener jeg at han ikke kan dømmes.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Hund påkjørt av tog

    En hund, trolig en jakthund, er påkjørt av toget mellom Spydeberg og Askim. Politiet melder at de tar hunden med til veterinær for å sjekke om den er chippet.

  • Råkjører mistet førerkortet

    En 19 år gammel bilfører ble fratatt førerkort på E6 ved Sollie, melder politiet. Farten ble målt til 145 km/t i 100-sonen.