NRK Meny
Normal

Fysioterapeut skal ha befølt pasient

Fysioterapeuten kan miste autorisasjonen etter at han nylig skal ha befølt og kysset en kvinnelig pasient.

For andre gang behandler Helsetilsynet alvorlige anklager mot en mannlig fysioterapeut i Moss.

Skal ha lagt hånda på bh`en og i skrittet hennes

Fysioterapeuten med 30 års erfaring fra bransjen, ble anmeldt til politiet da han nylig forgrep seg på en av sine pasienter.

I politiavhør innrømmet han blant annet å ha kysset den kvinnelige pasienten, og at han masserte hennes korsrygg og rumpe selv om det ikke var der hun skulle ha behandling.

Kvinnen hevdet at fysioterapeuten også stakk tungen inn i munnen hennes, la en hånd på det ene brystet hennes utenpå bh'en og befølte henne i skrittet utenpå buksa, alt mot kvinnens vilje.

Kan miste autorisasjonen

Fysioterapeuten hevdet i politiavhør at han ikke befølte pasienten bevisst, men at han bøyde seg over henne. Likevel vedtok han forelegget han ble ilagt. Det har samme virkning som en endelig dom.

Helsetilsynet i Østfold har behandlet en lignende sak mot ham tidligere. I den saken ble det slått fast at han hadde brutt helsepersonelloven.

Nå skal statens helsetilsyn vurdere om dette overgrepet, i tillegg til den tidligere saken, er så alvorlig at han skal miste autorisasjonen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Hjalp seilbåt med starttrøbbel

    Redningsskøyta Horn Rescue på Hvaler har hjulpet en seilbåt med startproblemer. Ifølge styrmann Anders Ödman er det ett av få oppdrag redningsskøyta har hatt på denne tiden av året.

    Redningsskøyta assisterer seilbåt
    Foto: Redningsskøyta Horn Rescue
  • Vinduer knust fire netter på rad

    Det har blitt knust vinduer fire netter på rad i et bygg som huser tannlegekontor og leiligheter i Kransen 12 i Moss, skriver Moss Avis. Ifølge tannlege Arne Trondsen har 10-12 vinduer blitt knust. Det er også skader på parketten og møbler. Politiet har pågrepet en person som er mistenkt for vindusknusingen.