NRK Meny
Normal

Fysioterapeut skal ha befølt pasient

Fysioterapeuten kan miste autorisasjonen etter at han nylig skal ha befølt og kysset en kvinnelig pasient.

For andre gang behandler Helsetilsynet alvorlige anklager mot en mannlig fysioterapeut i Moss.

Skal ha lagt hånda på bh`en og i skrittet hennes

Fysioterapeuten med 30 års erfaring fra bransjen, ble anmeldt til politiet da han nylig forgrep seg på en av sine pasienter.

I politiavhør innrømmet han blant annet å ha kysset den kvinnelige pasienten, og at han masserte hennes korsrygg og rumpe selv om det ikke var der hun skulle ha behandling.

Kvinnen hevdet at fysioterapeuten også stakk tungen inn i munnen hennes, la en hånd på det ene brystet hennes utenpå bh'en og befølte henne i skrittet utenpå buksa, alt mot kvinnens vilje.

Kan miste autorisasjonen

Fysioterapeuten hevdet i politiavhør at han ikke befølte pasienten bevisst, men at han bøyde seg over henne. Likevel vedtok han forelegget han ble ilagt. Det har samme virkning som en endelig dom.

Helsetilsynet i Østfold har behandlet en lignende sak mot ham tidligere. I den saken ble det slått fast at han hadde brutt helsepersonelloven.

Nå skal statens helsetilsyn vurdere om dette overgrepet, i tillegg til den tidligere saken, er så alvorlig at han skal miste autorisasjonen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra NRK Østfold

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra Østfold klokka 18:50.
  • -Uegnet for eldre og syke innsatte

    Halden fengsel er uegnet for eldre og syke innsatte. Det sier advokat Harald Otterstad. Otterstad er forsvarer for 83-åringen som ble dømt til 13,5 års ubetinget fengsel for å ha drept sin kone med gevær i parets hjem i Sarpsborg. 83-åringen søker nå om benådning på grunn av sviktende helse. Ifølge Otterstad har ikke fengselet kapasitet til å følge opp mannen. Are Høidal, Fengselsleder i Halden fengsel, vil ikke kommentere enkeltsaker, men sier det er Halden kommune som er ansvarlig for helsetjenesten i fengselet. Ellers legger Høidal til at de tilrettelegger for soning i alle livsfaser i norsk kriminalomsorg, fra ung til gammel.