Bigbang skal gi datanerder livsgnist

Og nerdene lover å blogge om livsgnist-hjelpen i lange tider.

BigBang på scenen

Frontfigur Øystein Greni har mye energi på scenen. Nå skal han til Fredrikstad.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

NRK arrangerer våren 2011 en serie med kontorkonserter i samarbeid med MIC Norsk Musikkinformasjon, der kjente artister underholder i uvanlige omgivelser.

Det manglet ikke på respons da NRK etterlyste arbeidsplasser i Fredrikstad som ønsket å få besøk av Bigbang. Men en bedrift skilte seg ut - Prediktor i Fredrikstad er plukket ut som konsertarena.

Testet dataspill

De ansatte beskriver seg selv som 60 datanerder som trenger livsgnist. Slik var søknaden:

«Hei, vi trenger hjelp! Vi er 60 datanerder i Prediktor i Fredrikstad som føler vi trenger litt livsgnist. Vi har hørt at såkalt “rockemusikk” kan hjelpe til med dette, men trenger opplæring i hva dette rockegreiene er (vi har prøvd Guitar Hero, men får det ikke helt til) . Utifra omfattende googling har vi funnet ut at Big Bang er et respektabelt eksemplar av typen “rockeband” og dermed trolig vil være utmerkede lektorer i dette faget. Vi lover å være et meget oppmerksomt publikum og vil antagelig blogge om dette i lange tider! Vælkømmen til gards.»

Prediktor er en bedrift i Fredrikstad som leverer avanserte IT-systemer til industrien. Firmaet ble startet i 1995.

Har behov for litt rytme

Prediktor får kontorkonsert

De ansatte ved Prediktor ser frem til at Bigbang kommer på besøk. Fra venstre : Tom Arild Pedersen, Cecilie Holte, Morten Bogetvedt, Thomas Pettersen, Hans Rune lindberg.

Foto: Jan Henrik Ihlebæk / NRK

– Vi er masse IT-ingeniører som stort sett sitter på kontorene og forfaller. Vi trenger å komme oss litt ut og få rytme i kroppen, forteller Thomas Pettersen.

– Da vi hørte det var en slik konkurranse så la vi hodene i blør og sendte inn en søknad. Jeg er veldig glad for dette, sier Cecilie Holtesom jobber som prosjektleder i Prediktor.

Ifølge de ansatte er det et relativt ungt miljø på Prediktor, dermed er det få som går rundt og lurer på hva Bigbang er.

– Tror de fleste vet hva Bigbang er, ja. Dette er et av mine norske favorittband og det å få de på besøk her er jo helt supert, sier Thomas Pettersen.

SE VIDEO: Bigbang i Lydverket

Video BigBang i Lydverket

Blant de mest populære

Bigbang ble startet 1992, og med variert besetning bak frontfiguren Øystein Greni har bandet etablert seg som et av Norges mest populære band.

De siste årene har bandet for det meste oppholdt seg i USA, og Øystein Greni har fått seg eget studio i hagen i Los Angeles. Det nye albumet Epic Scrap Metal kom ut 4. mars.

De første som livet opp i åpne kontorlandskap i år var Jarle Bernhoft og Mathias Eick.

Konsert nummer tre med Christianssand String Swing Ensemble fant sted i kringkastingssjefens kontor 8. mars.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Programleder: Renée Nilsen
  • Ny rådmann i Fredrikstad

    Kommunalsjef for Seksjon for helse og velferd i Fredrikstad kommune, Nina Tangnæs Grønvold (48), er konstituert som ny rådmann i Fredrikstad fra 19. oktober 2018 til 31. desember 2019.