NRK Meny
Normal

Skal bruke VM til å utvikle idretten

Per Bergerud (60) er ansatt som daglig leder for VM i orientering i Østfold i 2019.

Per Bergerud

Per Bergerud var ansvarlig for VM i skiskyting i 2016. Nå skal han jobbe for VM i orientering.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Jeg håper kan samarbeide med andre aktører og få til noen nyvinninger for hvordan vi kan lage orientering på TV slik at idretten får mer oppmerksomhet. Det er noen av det viktigste utviklingsoppgavene som ligger i dette, sier Per Bergerud.

Den tidligere verdensmesteren i hopp har de siste årene blant annet vært styreleder i Skiforeningen i Oslo og var administrerende direktør for VM i skiskyting 2016. I tillegg har han en lang og bred karriere i norsk næringsliv.

Nå har han fått jobben med å lede VM i orientering i 2019.

Fornøyd med ansettelsen

Selv om ikke Bergerud har bakgrunn fra orienteringssporten, er orienteringsforbundet svært godt fornøyd med å få ham på laget.

– Vi i Norges Orienteringsforbund er tilfreds med ansettelsen og ser fram til samarbeidet, sier generalsekretæren i orienteringsforbundet, Lasse Arnesen.

VM i orientering i 2019 er et av de største internasjonale arrangementene i fylket med rundt 300 landslagsløpere fra nesten 50 nasjoner. I tillegg er det en målsetting om minst 4000 deltakere på publikumsløp og 10.000 tilskuere.

VM i 2019 omfatter også testarrangementene Euromeeting i Fredrikstad i høst og prøve-VM i Halden i 2018. Hele fylket skal tas i bruk.

Tar med VM-erfaringer

Bergerud vil jobbe fulltid med VM frem til mesterskapet. Han kommer til å ta med seg mye av erfaringene fra VM i skiskyting i Holmenkollen i fjor.

– Vi tar med oss alt som har med organisering, finansiering, jobb med sponsorer, barneaktiviteter og å bygge alt det som er rundt arrangementet. Samtidig må vi sørge for at dette blir et orienteringsmesterskap, ikke noe annet, sier Bergerud.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rådmannen i Spydeberg slutter

    Rådmann i Spydeberg, Gry Sjødin Neander, har takket ja til å bli ny rådmann i Kongsvinger. Neander tiltrådte stillingen som rådmann i Spydeberg i september 2017, og skulle etter planen sittet i stillingen til ny kommune er etablert 1. januar 2020.

    Arbeidet med å sikre ny ledelse i Spydeberg har selvsagt allerede startet, skriver ordfører i Spydeberg Petter Schou.

  • Mann mistenkt for vold mot samboer

    En mann i 30 årene er pågrepet i Sarpsborg, mistenkt for vold mot sin samboer. Ifølge politiet på Twitter skal saken etterforskes videre. Politiet ønsker ikke å gi ytterligere opplysninger om saken nå.