NRK Meny
Normal

Dramatisk pågripelse i Spydeberg

En politimann ble lettere skadd under en pågripelse av to innbruddstyver ved et hyttefelt i Spydeberg torsdag formiddag.

Laster kart, vennligst vent...

Det var en kvinne som varslet politiet før klokka ti i formiddag om at en vindusrute i hytta hun oppholdt seg i ble knust, og at to menn var utenfor. Hytta ligger i Spydeberg kommune, i et felt sør for innsjøen Lyseren.

Da politiet kom til stedet oppsto det et basketak, forteller operasjonsleder i Follo-politiet, Terje Askautrud.

– En patrulje observerte de to som forsøkte å stikke fra stedet på sykkel. Vi får tak i den ene som setter seg kraftig til motverge, slår med knyttet neve den ene politimannen i ansiktet og får tak i en stokk som han slår politimannen i hodet med slik at stokken knekker.

Politiet måtte bruke pepperspray og batong for å få kontroll på mannen. Den skadde politimannen blødde fra hodet etter hendelsen og måtte til tannlege for sjekk.

Funnet i skogen

Den andre stakk til skogs, men ble raskt funnet av en hundepatrulje og pågrepet udramatisk.

Begge de to er kjenninger av politiet for lignende forhold, men fra andre distrikter. Den ene er polsk statsborger, den andre norsk statsborger med polsk opphav.

Den ene er siktet for vold mot offentlig tjenestemann, og begge er siktet for grovt tyveri, besittelse av narkotika, luftpistol og kniver. En kassebil er låst er tauet inn og vil bli undersøkt nærmere.

De to sitter i arrest, og den ene blir ifølge politiet trolig framstilt for varetektsfengsling i morgen.

– Det er relativt alvorlig når man angriper en politimann, i hvert fall på denne måten her, legger Terje Askautrud til.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ulv i Mosseområdet

    Ulven som ble observert i Rygge på fredag, kan ha beveget seg lenger inn i Mosseområdet. Ida Glemminge, rovviltansvarlig i Statens Naturoppsyn i Østfold, sier de har fått inn en ubekreftet rapport om at en ulv har blitt sett på Nore gård i Moss.

  • Brannvesenet minner om brannforbud

    Det har vært skogbrann flere steder i landet i dag. Brannsjefene i Østfold har lagt ned totalforbud mot åpen ild, og brudd på forbudet kan medføre straffeansvar.

    Laster Twitter-innhold