NRK Meny
Normal

Skadet etter smuglerflukt

En person måtte fraktes i ambulansehelikopter til sykehus i Gøteborg etter et mislykket smuglerforsøk på Svinesund.

Wenche Fredriksen i Tollregion Øst- Norge

- Da vi ba om å få sjekke bagasjen stakk smuglerne, forklarer tollkontorsjef Wenche Fredriksen p å Svinesund.

Foto: Ingrid Mathilde Langvik / NRK

Da tollerne ba om å få sjekke bagasjen til to menn og en kvinne som skulle over grensen i bil, stakk nemlig de tre avgårde, og politiet måtte legge seg på hjul.

Biljakt

Hendelsen skjedde klokken 23 søndag kveld. De tre i bilen var to menn og en kvinne i begynnelsen av 40-årene. Alle tre opprinnelig fra Somalia, men bosatt i Danmark og Sverige.

Tollerne tok straks kontakt med politiet, og måtte etterhvert også kontakte svensk politi.

- Bilen kjørte først i retning Svingenskogen i Halden kommune. Der dro de inn på E6 og kjørte tilbake til Sverige igjen, forklarer kontorsjef Wenche Fredriksen på Svinesund tollstasjon.

62 kilo khat i bilen

I følge Halden Arbeiderblad endte flukten da bilen kjørte inn i en stolpe på Prestängen og ble stående på et jernbanespor. Den ene av de tre ble så hardt skadet at han måtte sendes med ambulansehelikopter til Sahlgrenska Sjukhuset i Gøteborg.

I bilen lå 62 kilo av det narkotiske stoffet khat.

- De hadde kjørt fra Gøteborg med stoffet og skulle til Oslo, opplyser Tollvesenet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • USA vil bruke 90 mill. på Rygge

    USA vil bruke omkring 90 millioner kroner til å ruste opp Rygge militære flyplass, melder TV2.no. Bevilgningen er godkjent i USA, men det norske forsvarsdepartementet avviser at det er fattet noen beslutning om amerikanske investeringer på Rygge.

  • Trøgsting møter alvorlig tiltale

    En mann i 60-årene fra Trøgstad må i retten i Oslo over nyttår, tiltalt for besittelse av seksualiserte bilder av barn og forsøk på å begå seksuelle handlinger med en mindreårig. Ifølge tiltalen hadde han avtalt et møte med en 13 år gammel jente i februar, men da møtte i stedet en mann opp.