NRK Meny
Normal

Skadet etter smuglerflukt

En person måtte fraktes i ambulansehelikopter til sykehus i Gøteborg etter et mislykket smuglerforsøk på Svinesund.

Wenche Fredriksen i Tollregion Øst- Norge

- Da vi ba om å få sjekke bagasjen stakk smuglerne, forklarer tollkontorsjef Wenche Fredriksen p å Svinesund.

Foto: Ingrid Mathilde Langvik / NRK

Da tollerne ba om å få sjekke bagasjen til to menn og en kvinne som skulle over grensen i bil, stakk nemlig de tre avgårde, og politiet måtte legge seg på hjul.

Biljakt

Hendelsen skjedde klokken 23 søndag kveld. De tre i bilen var to menn og en kvinne i begynnelsen av 40-årene. Alle tre opprinnelig fra Somalia, men bosatt i Danmark og Sverige.

Tollerne tok straks kontakt med politiet, og måtte etterhvert også kontakte svensk politi.

- Bilen kjørte først i retning Svingenskogen i Halden kommune. Der dro de inn på E6 og kjørte tilbake til Sverige igjen, forklarer kontorsjef Wenche Fredriksen på Svinesund tollstasjon.

62 kilo khat i bilen

I følge Halden Arbeiderblad endte flukten da bilen kjørte inn i en stolpe på Prestängen og ble stående på et jernbanespor. Den ene av de tre ble så hardt skadet at han måtte sendes med ambulansehelikopter til Sahlgrenska Sjukhuset i Gøteborg.

I bilen lå 62 kilo av det narkotiske stoffet khat.

- De hadde kjørt fra Gøteborg med stoffet og skulle til Oslo, opplyser Tollvesenet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Innbrudd på Lisleby

    Det har vært innbrudd i en blomsterbutikk på Lisleby, melder Fredrikstad Blad. Politiet forteller at det er knust et vindu, men vet ikke om noe er tatt. Det skal ha vært observert en mann og en kvinne i området like før hendelsen.

  • Sauer i veibanen

    Politiet melder om 30 sauer i veibanen på fylkesvei 114 ved Trøskenbru. Vegvesenet varsler at sauene er i en 80km/t-sone.