NRK Meny
Normal

Sju ulver skutt i Värmland

I Østfolds svenske nabofylke er ulvejakta i gang for fullt etter at jaktstoppen ble opphevet.

Ulv

JAKTES: Ulvejakta i Sverige skulle startet 2. januar, men ble stoppet av den svenske forvaltningsretten. Nå er jaktstoppen opphevet.

Foto: Franck Delhomme / Franck Delhomme

Jaktstoppen på ulv i Sverige ble opphevet tidligere denne uken, noe som betyr at det nå er åpnet for jakt på 36 ulver i Värmland og Örebro i Sverige.

Omstridt jakt

Allerede ved totiden lørdag var det skutt sju ulver i Østfolds nabofylke på svensk side, Västra Götaland, skriver den svenske avisa Expressen.

I november vedtok länstyrelsen i Värmland at det kunne felles 24 ulver i vårt svenske nabofylke, men vedtaket ble opphevet av den svenske forvaltningsretten.

Den svenske lisensjakten på ulv har vært omstridt helt fra den første gang ble arrangert i 2010, da 10.000 jegere meldte interesse.

Fem hunder drept

Ifølge rovdyrsporer i Västra Götaland, Jimmy Carlsson, har ulven gjort store skader i Sverige den siste tiden.

– Jeg har aldri sett så mange hunder skadet av ulv som i høst. Minst fem hunder ble drept og to skadet i Kynne- og Kroppefjällterritoriet, sier han til Expressen.

I Norge er det påvist 28–32 ulver som kun lever på norsk jord, mens 28–35 ulver lever med tilhold på begge sider av riksgrensen mot Sverige.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 20.50-nyhetene

    Programleder: Lotte Olsen Jessa
  • Middagsvaner påvirker kreftrisiko

    Folk som spiser middag minst to timer før de legger seg, har lavere risiko for å utvikle bryst- eller prostatakreft. Det viser en spansk studie CNN skriver om. Tidligere studier viser at folk som jobber om natten kan være utsatt for visse krefttyper.