NRK Meny
Normal

Sju ulver skutt i Värmland

I Østfolds svenske nabofylke er ulvejakta i gang for fullt etter at jaktstoppen ble opphevet.

Ulv

JAKTES: Ulvejakta i Sverige skulle startet 2. januar, men ble stoppet av den svenske forvaltningsretten. Nå er jaktstoppen opphevet.

Foto: Franck Delhomme / Franck Delhomme

Jaktstoppen på ulv i Sverige ble opphevet tidligere denne uken, noe som betyr at det nå er åpnet for jakt på 36 ulver i Värmland og Örebro i Sverige.

Omstridt jakt

Allerede ved totiden lørdag var det skutt sju ulver i Østfolds nabofylke på svensk side, Västra Götaland, skriver den svenske avisa Expressen.

I november vedtok länstyrelsen i Värmland at det kunne felles 24 ulver i vårt svenske nabofylke, men vedtaket ble opphevet av den svenske forvaltningsretten.

Den svenske lisensjakten på ulv har vært omstridt helt fra den første gang ble arrangert i 2010, da 10.000 jegere meldte interesse.

Fem hunder drept

Ifølge rovdyrsporer i Västra Götaland, Jimmy Carlsson, har ulven gjort store skader i Sverige den siste tiden.

– Jeg har aldri sett så mange hunder skadet av ulv som i høst. Minst fem hunder ble drept og to skadet i Kynne- og Kroppefjällterritoriet, sier han til Expressen.

I Norge er det påvist 28–32 ulver som kun lever på norsk jord, mens 28–35 ulver lever med tilhold på begge sider av riksgrensen mot Sverige.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Snublet over 1600 liter alkohol

    En turgåer i Østfold ringte i går politiet etter å ha snublet over store mengder alkohol gjemt i skogen. Da Tolletaten og politiet rykket ut fant de over 1 600 liter alkohol fra Øst-Europa. Smuglerdepotet lå like ved gren seovergangen i nærheten av Kornsjø.

  • Rekordpris for «Moi»?

    Mohamed Elyounoussi kan bli tidenes dyreste norske fotballspiller hvis han selges fra FC Basel i vinter. Det skriver VG. Ifølge avisen er flere Premier League-klubber interesserte. Prislappen kan bli på 20 millioner euro (nesten 200 millioner kroner) eller mer, sier Oliver Guti avisen i Basler Zeitung til VG. Tore André Flo satte rekord i 2000, da han ble solgt fra Chelsea til skotske Rangers for 165 millioner kroner.

    Mohamed Elyounoussi
    Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK