NRK Meny
Normal

Sjokkert over omfanget av Judas-sak

Comets leder Roar Lund er sjokkert over dimensjonene av Judas-saken i media. - Vi har full tillit til speaker, sier han.

Ishockeyklubben Sparta Sarpsborg
Foto: Morten F. Holm / Scanpix

Både Aftenposten, VG, Dagbladet og svært mange andre medier, i tillegg til NRK, har hatt oppslag om Comets speaker, som i følge Sparta-trener Sjur Robert Nilsen kalte en av Spartas spillere for "Judas" i oppgjøret i Halden ishall lørdag.

- Vår speaker sa aldri "Judas", sier Comets leder Roar Lund til Halden Arbeiderblad.

Halden ishall
Foto: Rainer Prang / NRK

Kritisk til Nilsen

Uttalelsene om den tidligere Comet-spilleren Jiri Jantovsky, som nå spiller for Sparta, skal ha kommet flere ganger før og under derbyet i halden ishall.

- Vår speaker sa aldri Judas, som mange medier har hevdet. Han sa Jiri «ju…» Jantovsky. Om det var en bevisst handling eller en forsnakkelse vet jeg ikke. Hvis det var bevisst, beklager vi det, sier Lund til Halden Arbeiderblad.

Han er kritisk til Sparta-trener Sjur Robert Nilsens uttalelser i media, og at Nilsen gikk inn i sekretariatet etter kampen for å kjefte på speaker Øyvind Strøm.

- Sjur har ingenting der å gjøre. Når han i tillegg omtaler vår speaker som «tjukk i huet» direkte på radio er vel heller ikke det å opptre veldig profesjonelt, sier Comet-lederen.

Har tillitt

Roar Lund sier til Halden Arbeiderblad at han er sjokkert over dimensjonene saken om Comets speaker Øivind Strøm har fått i media de siste dagene.

Han sier det er uaktuelt for Comet å kvitte seg med Strøm som speaker, selv om Sparta hevder det er det riktige å gjøre i sin henvendelse til ishockeyforbundet, skriver avisen.

- Det har vi ingen planer om å gjøre. Vi beklager at denne saken fikk et uheldig resultat, men har full tillit til Øivind Strøm som speaker. Han vet også godt hvilke retningslinjer han skal forholde seg til, sier Lund.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Prøvde å smugle butikkinnredning

    En estlender ble i går ettermiddag stanset med 17 kolli med butikkinnredning på vei inn i landet over Ørje. Innredningen skulle videre til et firma, opplyser sekssjonssjef Gro Lene Gundelsby ved Ørje tollsted til NRK. Varene er deponert, slik at firmaet kan hente de senere hvis det blir klart at de har handlet i god tro. Sjåføren må betale et forelegg på 25.000 kroner, opplyser politiet til Smaalenenes Avis.

  • Dømt for seksuell omgang med barn

    En mann fra Buskerud er i Halden tingrett dømt til 14 års forvaring, for flere tilfeller av seksuell omgang med mindreårige. Mannen brukte sosiale medier til å komme i kontakt med unge jenter, og manipulerte flere av dem for å skaffe seg seksualiserte bilder og seksuell kontakt. Han ble frikjent for syv tiltaltepunkter, som handler om vold og trusler. Advokaten hans, Knut Angrim Øvergaard, sier straffeutmålingen vil bli anket.