NRK Meny
Normal

Sjokkert over løslatelse

Ivar Heimdal, som var venn av den 76 år gamle mannen som ble funnet død på Greåker, er sjokkert over at 15-åringen løslates fra fengsel.

15 åringen var involvert i en slåsskamp tidligere på kvelden.
Foto: Tobias Sakrisvold Martinsen / NRK

Ivar Heimdal er sjokkert over at 15-åringen som er siktet i forbindelse med dødsfallet fredag ble løslatt.

Gutten skal nå bli tatt hånd om i en barnevernsinstitusjon.

15-åringen og hans forsvarer, Harald Otterstad, står fast ved at gutten handlet i selvforsvar. Dette har Heimdal liten tro på.

- Det er for jævlig

Det var søndag at 76 år gamle Egil Silverheim Hansen ble funnet død på Greåker.

Ivar Heimdal hadde besøk av den nå avdøde 76-åringen senest sist torsdag, og Heimdal er sjokkert over at gutten nå slippes ut fra varetekstfengselet.

- Alle har bare godt å si om Egil. Når vi nå får høre at en 15-åring, som har drept ham, slipper ut av varetekt , så er det helt for jævlig, sier Heimdal til NRK.

- Har aldri slått noen

Ivar har blitt frarøvet en god venn. Først kom sjokket over selve dødsfallet, men nå er han mest oppgitt og sint.

15-åringen og hans forsvarer, Harald Otterstad, står fast ved at gutten handlet i selvforsvar. Akkurat det har Ivar Heimdal liten tro på.  

- Egil har aldri provosert frem noe. Han har aldri slått noen. Han var for snill til det. Egil var et veldig godt menneske. Alle her er sjokkert over måten dette skjedde på, sier Heimdal.

- Vernes for eventuelle sanksjoner fra nabolaget

Barnevernsleder i Sarpsborg, Else Grethe Mathiesen, sier at det er flere grunner til at gutten i første omgang nå overlates til en barnevernsinstitusjon.

- Vi synes at det beste for gutten er å plassere ham på en institusjon. Det er for å ta vare på gutten og for å verne ham mot eventuelle sanksjoner fra nabolaget, sier Mathiesen.

Hun sier at gutten fremover trenger et heldøgns omsorgstilbud og hjelp av profesjonelle.

- Han trenger hjelp til å bearbeide det han faktisk har gjennomgått. I tillegg trenger han og hans familie støtte og hjelp i forhold til det han og hans familie går igjennom nå, sier hun til NRK.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Røykutvikling i bolig i Sarpsborg

    Nødetatene er på vei til Borgenhaugen i Sarpsborg etter melding om røykutvikling fra en bolig. Alle på adressen skal ha kommet seg ut.

  • Brøt seg inn i hus

    En beboer i et hus i Fredrikstad sentrum oppdaget i går kveld to innbruddstyver som tok seg inn i et huset. Beboeren så to menn i 20 årene, en med sort boblejakke og svarte bukser, en med hvite joggesko. Flere patruljer, deriblant hundepatrulje, søkte etter tyvene i går kveld. En stjålet lommebok ble funnet i spor.