Normal

Sjekker likfunn opp mot savnet Marker-mann

Tim Bræck Larsen fra Ørje har vært savnet siden huset hans brant ned i april i fjor. Politiet kan ikke bekrefte at liket som er funnet i et tjern lørdag er den savnede.

Morten Lundén

Politiadvokat Morten Lundén sjekker nå om liket som ble funnet i Marker lørdag er den savnede Tim Bræck Larsen.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Den døde ble funnet av en person som var ute med jakthund i området, og så meldte fra om funnet til politiet.

– Det vi kan si, er at det er funnet en person i skogen i Marker, liggende i et tjern. Det er en mann som bærer preg å ha ligget ute i noe tid, sier politiadvokat Morten Lundén.

Har ligget en stund i tjernet

Liket bærer preg av å ha ligget i tjernet en lengre periode. Den foreløpige obduksjonsrapporten og DNA-analysen er ventet klar onsdag.

Da eneboligen i Rødenes rett utenfor Ørje brant, meldte kona hans at mannen fortsatt kunne være inne i boligen. Røykdykkere tok seg inn, men fant ham ikke. Til tross for omfattende søk i brannruinene, og området rundt, ble han aldri funnet.

Bare én person savnet i området

Savnet mann fra Marker

Tim Bræck Larsen har vært savnet siden brannen 27. april 2015.

Foto: Politiet

Politiet gjorde også omfattende søk i brannruinene for å finne ut om den savnede hadde brent inne. Etter søket ble konklusjonen at de var nesten hundre prosent sikre på at Larsen ikke befant seg i ruinene.

Det er ingen andre som er savnet i området hvor de i helgen fant en død person.

– Det er én person som politiet vet er savnet i området. Så det blir naturlig å sjekke dette opp mot svarene vi får fra Rettsmedisinsk institutt. Rapporten vil også gi klarere svar på om den døde var utsatt for en kriminell handling eller ikke. Noe ting så langt ikke tyder på, ifølge politiadvokaten.

Dette sa politiadvokat Morten Lundén to måneder etter brannen i Rødenes.

Dette sa politiadvokat Morten Lundén 29. juni 2015, to måneder etter brannen.

Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Manglet kontrakter for millioner.

    Aremark kommune benyttet 44 leverandører, men revisjonen har kun fått forelagt tre kontrakter da de undersøkte et vann og avløpsprosjekt. Revisjonen skriver at det gjør det krevende å anslå kostnader og vurdere gyldigheten av inngåtte fakturaer. Utbyggingen var budsjettert til drøyt 14 millioner, men det ble brukt 21 millioner kroner.

  • Tilstod smugling, sliper soning

    En 58-årig svenske slipper å sone, etter at han smuglet 100 gram amfetamin over Svinesund sommeren 2016. . Allerede dagen etter at han ble tatt innrømmet mannen forholdet. Likevel kom ikke saken opp for retten før over to år seinere. Det tok retten hensyn til og dømte mannen til 120 dager fengsel som allerede er sonet i varetekt.