NRK Meny
Normal

Sjåfør advares av helsetilsynet

Ambulansesjåfør fra Østfold får advarsel av Helsetilsynet etter at han unnlot å melde fra at han var ledig for oppdrag.

Ambulanse

Illustrasjonsfoto

Det var i mars i fjor ambulansesjåføren gikk på kveldsvakt uten å melde til AMK-sentralen at han var tilgjengelig for oppdrag, verken ved test av radioen da han overtok vakta, eller ved å sende statusmelding.

Helsetilsynet skriver at han derimot, for en kort periode, skrudde av den ordinære helseradioen og lyttet til sambandsaktivitet på en reserveradio.

Heller ikke da det ble meldt om en alvorlig trafikkulykke på E18, meldte han ifra om at han var tilgjengelig, ifølge Helsetilsynet.

LES OGSÅ:

Alvorlig ulykke på E18

Det er AMK sentralen som koordinerer alle ambulanseoppdrag – og som skal ha oversikt over alle tilgjengelige ambulanser.

Denne kvelden smalt det på E18 og AMK-sentralen meldte over sambandet om en alvorlig trafikkulykke. Det hørte ambulansesjåføren, men heller ikke nå meldte han seg ledig for oppdrag, ifølge helsetilsynet.

AMK sentralen måtte derfor en ambulanse fra en annen by lenger unna.

Ambulansesjåføren ble sagt opp med umiddelbar virkning like etter hendelsen. Nå får han i tillegg en advarsel fra Statens helsetilsyn.

Ambulansesjåføren vil ikke kommentere saken, men forteller at har klaget inn advarselen, og at han tar oppsigelsen til retten.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: