NRK Meny
Normal

Siste kamp på fryktet gress

Motstanderne har aldri likt gresset på Sarspborg stadion - det har gitt hjemmelaget et fortrinn.

Brian Deane

Brian Deane gleder seg til å møte Viking, men synes det er trist å ta farvel med suksessgresset.

Foto: Anette Torjusen / NRK

I dag møter Sarpsborg 08 Viking på hjemmebane og til nå har gresset vært grønnere på sarpingenes side. Nå er det slutt, i sommer blir det nytt gress.

– Symbolsk gress

Vi møter trener Brian Deane på gresset, som til nå har sørget for suksess på laget til engelskmannen. Han synes det er både vemodig og fint at stadion skal ruste opp gressmantta.

– Det fem år gamle kunstgresset har betydd mye, mener treneren.

– Gresset har vært ganske symbolsk og en stor hjelp for oss, mener Deane.

Hvorfor det?

– Det at vi ikke har hatt så bra gress, har gitt oss et fortrinn. Motstander-lagene er ikke glade i å spille her. De liker ikke gresset, men vi trener jo her og er godt kjent med det, smiler han.

Her kan du høre kampen

Når laget møter Viking andre pinsedag er det en klubb som nemlig kommer fra helt andre gresstradisjoner.

– Viking har en helt fantastisk stadion, så for dem blir jo dette annerledes. Nå forsvinner gresset til Valhalla, ler han.

– Studerer oss nøye

Det er ikke bare gresset som kan by på utfordringer, for treneren har sett tydelig at de andre lagene kikker han i kortene.

– De har studert oss nøye og hvordan vi spiller hjemme, så det blir stadig tøffere. Det er ikke så lett å overraske motstanderne lenger, de følger godt med, forteller han.

Han sier at kampen mot Viking blir en stor test, nettopp fordi Viking har fulgt ekstra nøye med.

Selv om Viking ikke har seiret på fem kamper, etter to tap og tre uavgjort, var det et knallbra lag som startet sesongen, forteller Dean.

– Vi må være skjerpet i dag.

NRK får opplyst at det er solgt 2800 billetter til kampen mot Viking.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ny smuglertrend mener tollerne

    Sju polakker ble stoppet på grensa ved Svinesund med kort tids mellomrom i helgen, alle med for mye alkohol i bilene. Sjåførene ble pågrepet og varene inndratt. Kontorsjef i Tollregion Øst-Norge, Wenche Fredriksen sier dette er en ny trend å smugle på. -Stadig oftere blir smuglervarene fordelt på flere biler slik at mengden i hver bil blir mindre. – Til sammen beslagla vi over 1200 liter alkohol i disse bilene, men i hver bil var det ca. 200 liter. – Smuglerne tenker kanskje det er enklere å slippe unna kontroller på denne måten sier Fredriksen.

  • Forsøkte smugle valper

    5 hundevalper av typen Mops ble i helgen forsøkt smuglet over grensen på Svinesund. Tollvesenet kom over valpene da en ungarskregistrert bil ble stoppet i en rutinekontroll. Dette var valper som skulle selges i Norge sier Wenche Fredriksen, kontorsjef i Tollregion Øst-Norge. Valpene ble levert til Mattilsynet.