NRK Meny
Normal

Statsministeren talte i begravelsen

Bombeofferet og trebarnsmoren Anne Lise Holter (51) bisatt i Våler kirke i dag.

Anne Lise Holter

Anne Lise Holter (51) etterlater seg ektemann og tre barn.

Foto: Privat

Seremonien startet klokka 13.00 i Våler kirke.

Statsminister Jens Stoltenberg og Oslo-ordfører Fabian Stang deltok begge i begravelsen.

– Med sitt varme smil og sin jordnære humor oppmuntret hun oss når det var nødvendig. Hun tok ofte på seg oppgaver for andre og leverte alltid i tide. Hennes kloke hode, presisjon og dype forståelse for tall, ble verdsatt av oss alle, sa Stoltenberg i sin tale.

– Å miste Anne Lise er en tragedie vi deler med dere i familien. Vi savner henne dypt.

Se også:

– En svært kjær og dyktig kollega

Trebarnsmoren Anne Lise Holter (51) jobbet som seniorkonsulent ved Statsministerens kontor og var tilstede i Regjeringskvartalet da bomben gikk av rett utenfor .

Holter hadde i en årrekke arbeidet ved Statsministerens kontor og Jens Stoltenberg fortalte at det var med stor sorg han mottok beskjeden om dødsfallet.

– Anne Lise kom til Statsministerens kontor for 11 år siden. Hun var den medarbeideren alle drømmer om å være. Alltid like nøyaktig, alltid like samvittighetsfull og alltid like samfunnsbevisst. Anne Lise var kort og godt til å stole på, sa Stoltenberg.

Jens Stoltenberg og Kjerstin Wøyen Funderud i begravelsen til Anne Lise Holter

Statsminister Jens Stoltenberg og Våler-ordfører Kjerstin Wøyen Funderud kom sammen til begravelsen.

Foto: Vidar Tangerud / NRK

– En stor ressurs

Holter etterlater seg ektemann og tre barn.

Både under oppveksten i Moss og etter at hun fikk barn, var Holter levende engasjert i idrett og frivillig arbeid. Hun var blant annet svært aktiv i håndballmiljøet i byen på 70- og 80-tallet.

Leder i klubben, Erik Reier, husker henne som en stor ressurs, og et positivt menneske på alle vis.

Som medlem i klubben Herulf Moss spilte hun både på jente- og damelagsnivå, og fortsatte deretter som trener for flere jentelag. Hun var også i en periode både styremedlem og leder i klubben.

Drev frivillighetsarbeid

– Anne Lise var stille og rolig og pliktoppfyllende, og alltid opptatt av dialog. Hun har gjort mye for håndballklubben gjennom årene, sier Reier.

Han sier at hun fortsatte å dedikere seg til frivillig arbeid, ved å delta aktivt støttemedlem i Moss og Våler Skytterlag etter at hun flyttet til Våler.

Holter er også av andre beskrevet som en aktiv ressursperson i skytterlaget, der alle barna hennes var aktive.

Begravelsen til Anne Lise Holter

Anne Lise Holter begraves ved Våler kirke i Østfold.

Foto: Vidar Tangerud / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brann i apparat under operasjon

    En operasjon ved Sykehuset Østfold Moss måtte avbrytes etter 15 minutter da det plutselig slo flammer ut av et apparat på operasjonssalen. Det skriver Moss Avis. Hendelsen skjedde i desember og er meldt inn til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. Den kunne ha vært farlig både for kirurg og pasient, sier Tom Nordby, avdelingssjef ved kirurgisk avdeling, til avisen.

  • Vil sikre elever internett hjemme

    Ikke alle elever har tilgang til internett, pc eller nettbrett hjemme. Det bekymrer Ap-politiker og lærerskolestudent Synne Skartlien i Rygge. I kommunestyret denne uka ber hun ordføreren svare på hva som skal gjøres for å sikre at elever har nødvendig utstyr hjemme.