NRK Meny
Normal

Sindre Lysø inn i AUFs sentralstyre

Den tidligere fylkeslederen i Østfold AUF skal være et sikkert kort på nominasjonskommiteens innstilling som kommer mandag morgen.

Sindre Lysø, AUF-leder i Østfold

Sindre Lysø skal være på vei inn i sentralstyret i AUF

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Etter det NRK erfarer skal Lysøs plass være ferdig diskutert i kommiteen. Sentralstyremedlem i moderpartiet og leder av Moss Arbeiderparti, Shakeel Rehman, sier det ser lyst ut for Lysø.

- Alle signaler og tilbakemeldinger vi har fått fra ulike kommune- og fylkeslag rundt om i landet tyder på at det fort kan bli et faktum.

Ikke hørt noe selv

- For å være ærlig er ikke dette noe jeg er kjent med, sier Lysø selv når NRK snakker med ham.

Lysø som har vært fylkesleder i Østfold AUF og styremedlem i Østfold Arbeiderparti tolker signalene som en annerkjennelse, men sier han ikke tar noe for gitt før valgkommiteen leverer sin innstilling.

Arbeidspolitikk har vært Lysøs fokus hittil, og det er spørsmål om arbeid og utdanning han vil jobbe med om plassen blir hans.

- Når man kommer fra et fylke som Østfold får man mye ballast og erfaringer på det området. For eksempel ligger fylkeskommunen langt fremme i arbeidet med å bygge en inkluderende videregående skole.

- Et unikt talent

Shakeel Rehman

Shakeel Rehman beskriver Lysø som et unikt politisk talent

Foto: Moss Arbeiderparti

Shakeel Rehman beskriver Lysø som et unikt politisk talent, og skryter av jobben han gjorde som AUFs talerør inn til fylkespartiet.

- Jeg tror vi har større ambisjoner for Sindre, enn det han har har selv. Han kan nå så langt han vil i politikken.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Seier for både HTH og FBK

    Begge Østfolds topplag i håndball vant sine kamper i kveld. I mennenes eliteserie slo Halden topphåndball Nøtterøy 42-28. I kvinnenes eliteserie slo Fredrikstad BK Storhamar 28-24.

  • Seier til Sarpsborg 08

    Sarpsborg 08 vant 1-0 over Aalesund i siste hjemmekamp i serien. Patrick Mortensen stod for den eneste scoringen i kampen.