NRK Meny
Normal

«Silly walk» var ikke en aprilspøk... Men NÅ er den det

Statens vegvesen vil ha Ørje-skiltet flere steder, melder de i dag.

Silly Walk

Stadig mer moro i hverdagen for skiltmakerne Ruth Ingeborg Vaaler Thorvaldsen og Reidar Johannes Søby.

Foto: Siw Mariann Stømbeck / NRK

«Silly walk»-skilt til hele Norge er overskriften på en nyhetssak Statens vegvesen i dag, 1. april, har lagt ut på sin nettside. Vegdirektør Terje Moe Gustavsen mener slike skilt vil bidra til økt fysisk aktivitet.

– Vi blir fetere og fetere, latere og latere, sier Moe Gustavsen.

– Disse skiltene vil nå gradvis bli satt opp over hele landet. Av respekt for idémakerne Kreativiteket blir selvsagt Ørje og Østfold være vårt førstevalg, sier vegdirektøren.

Folk inviteres til å komme med forslag om hvor slike skilt kan settes opp, Vegvesenet har til og med lagt ved et eget nettskjema folk kan fylle ut.

Blir utepils forbudt?

Tror du utepils blir forbudt eller at alle nordmenn må bytte etternavn, har du gått fem på i en av mange aprilspøker i aviser og på nett.

Noen satte kanskje kaffen i halsen da de leste at Helsedirektoratet vil sørge for at du snart har tatt din siste utepils.

Direktoratet begrunner forbudet med at skummende ølglass en varm sommerdag har en åpenbar markedsføringseffekt og dermed må anses som brudd på forbudet mot alkoholreklame.

De som satte kaffen i halsen, kan nå trekke et lettelsens sukk. Det var bare årets aprilspøk fra Bryggeri- og drikkevareforeningen.

Andeby

Tradisjonen tro forsøker avisene å lure deg 1. april. Tønsbergs Blad forsøkte å lure leserne til å tro at Andebu kommune vil døpe om kommunenavnet til Andeby.

Avisen skrev også at kommunen hadde innhentet tillatelse til navneendringen fra Egmont som sitter på Andeby-rettighetene i Norge.

Men dette er selvsagt en spøk, noe som betyr at MGPjr-vinner Jørgen Dahl Moe ikke vil få konkurranse fra Donald Duck & Co om å være mest populær i den lille Vestfold-kommunen.

Lenger nord i landet kunne Trønder-Avisa fortelle at Moderniseringsdepartementet har bestemt at alle nordmenn må endre etternavn til slik man uttaler det.

Det ville i så fall bety at dersom du kommer fra Nord-Trøndelag og heter Hermansen, må du skifte navn til Hærrmainnsn.

Dette måtte du ha gjort innen 15. april, dersom det hadde vært sant.

Sarpsborg 08 til Fredrikstad?

Fredrikstad kommune kunne tirsdag melde på sine nettsider at de hadde en søknad fra Sarpsborg 08 inne til vurdering.

Ifølge kommunen har Norges Fotballforbund (NFF) pålagt eliteserielaget å utbedre tribunefasilitetene ved Sarpsborg stadion for å få godkjent anlegget for videre bruk.

– I den anledning har klubben søkt Fredrikstad kommune om å få spille hjemmekamper på Fredrikstad Stadion fram til sommerferien, står det å lese på kommunens hjemmesider.

Men fotballinteresserte sarpinger trenger ikke å bekymre seg for å ta turen til «den andre byen» for å se hjemmekampene sine. Det var bare kommunens aprilspøk.

Kun to pensjonister

At språket vårt stadig er i endring, er ingen spøk, men at Språkrådet går inn for å fjerne bokstavene C, Q, X og Z fra det norske alfabetet, er derimot bare tull.

Språkrådet meldte tirsdag at det ønsker å frigjøre plass på tastaturene i de tusen hjem, for å slippe til andre tegn.

Språkrådet går inn for å erstatte de fire tastene med smilefjes, blunkefjes, tommel opp og tommel ned.

Deichmanske bibliotek Oppsal hisset kanskje på seg den eldre del av befolkningen da filialen på sine Facebook-sider meddelte at det var så mange pensjonister som oppholdt seg i biblioteket at biblioteket var nødt til å ta grep - ved å tillate kun to pensjonister samtidig i lokalene.

Kokebok

Den katolske kirke lanserte tirsdag en kokebok utenom det vanlige: Skjær Silden. Boken skulle være skrevet av den kjente forfatteren og munken Fransel Gryn - som selvsagt ikke finnes i virkeligheten.

Utgivelsen har til hensikt å gi de troende næring, praktisk hjelp og tips for sitt trosliv i en hektisk hverdag under eskatologiens tegn.

Men boken kan nok ikke kjøpes verken i dag, 1. april, eller senere.

Mer mat

Nordic Choise Hotels sendte ut en pressemelding om at gjester ved det nye hotellet i Tromsø fra 1. mai vil bli møtt av 30 frittgående høns i hotellobbyen.

Hønene skal forsyne hotellgjestene med ferske og kortreiste egg hver eneste dag.

Hotellkjeden skrev at hønene har blitt trent i å omgås mennesker i et hotellmiljø, og at hotellkjeden var sikker på at gjestene ville sette pris på svært kortreiste egg til frokost.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se NRK Østfolds TV-sending 22:55!

  • Nytt slagord for Fredrikstad

    Bystyret i Fredrikstad har i kveld vedtatt at det nye mottoet, eller visjonen for byen, er "Fredrikstad - den lille verdensbyen". Dette erstatter det gamle slagordet «Byen der det årnær sæ for alle – gjennom kunnskap, kultur og klima».