NRK Meny
Normal

– De tok taxi for å hente posten vår

Tre menn er siktet for over ett hundre ID- og posttyverier i Mosse-distriktet.

Michael Torp

Michael Torp et en av de som ble frastjålet ID-kort.

Foto: Odd Skjerdal/NRK

Siden i fjor høst har tre menn fra Moss svindlet uvitende mennesker for titusener av kroner. De tre mennene har klart å tilrane seg godt over hundre bankkort eller andre ID-kort og svindlet innehaveren.

Michael Torp er et av ofrene. Ifølge Moss Avis hadde noen stjålet bankkortet hans og bestilt mobiltelefoner og abonnementer for rundt 60.000 kroner i den tidligere Frp-politikerens navn.

– De har brukt personnummeret fra kortet mitt til å bestille varer på internett. Når hentelappene har kommet i posten, så har de klart å stjele posten og brukt hentelappene for å hente ut varer på postkontoret i Rygge, sier han til NRK.no.

Fant 111 forskjellige identiteter hos tyvene

Politiførstebetjent Jon Erland Fløgstad ved Moss politistasjon.

Politiførstebetjent Jon Erland Fløgstad.

Foto: Odd Skjerdal/NRK

Bankkortet til Torp ble stjålet fra en jakkelomme på et utested.

– Jeg meldte det stjålet samme kveld, så da trodde jeg at saken var ute av verden. Etter ni måneder fikk jeg en telefon fra postkontoret, som fortalte at noen hadde brukt kortet mitt for å hente ut pakker i mitt navn.

Politiet valgte å starte etterforskning av saken i desember i fjor, etter at de fikk inn mange anmeldelser på bedragerier og postkassetyverier

– Vi satt ned en gruppe og jobbet oss gjennom alle sakene vi hadde fått inn på det tidspunktet. Da satt vi med 111 forskjellige identiteter som vi hadde samlet inn hjemme hos de siktede, sier politiførstebetjent Jon Erland Fløgstad ved Moss politistasjon.

Tyvene er løslatt mot meldeplikt

Ifølge Michael Torp har tyvene vært usedvanlig frekke.

– Jeg har naboer som har observert menn som har kommet med taxi for å hente posten vår. Det er ganske skremmende at de har vært så nært på der jeg bor, sier han.

De tre siktede mennene har delvis erkjent straffskyld og er løslatt mot meldeplikt til saken kommer opp i retten.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • -Ta ditt ansvar

    -Tekstmelding-saken er en lei sak for Senterpartiet. Det sier leder i Østfold Sp, Simen Gjølsjø. Senterpartiet har fortsatt ikke fått klarhet i hvem som sendte den sjikanerende tekstmeldingen til Liv Signe Navarsete og i dag ble saken politianmeldt. Meldingen det dreier seg om ble sendt under en hyttetur i 2016 der ti senterpartimenn var samlet. Gjølsjø håper den skyldige står fram og tar sitt ansvar.

  • Bøndene krever 1,8 milliarder

    Bøndene krever 1,8 milliarder kroner i årets jordbruksoppgjør. -Det er det som må til for at bøndene skal ta igjen inntektsgapet, sier leder av Østfold bondelag Arild Uvaag. Tall fra 2016 viste at bøndene hadde en gjennomsnittlig inntekt på 330.000 kroner per årsverk før skatt. Landbruksmeldinga fra i fjor gir klare føringer, mener Uvaag.