NRK Meny
Normal

Siktet FFK-styreleder sykemeldt

Sist uke ble det kjent at Frode Kværneng er blant de siktede i Piiroja-saken. Nå er han sykemeldt.

Frode Kværneng

Jeg er på grunn av stort og langvarig arbeidspress blitt sykmeldt, skriver Frode Kværneng i en pressemelding.

Foto: Martin Tangen Schmidt / NRK

Torsdag i forrige uke kunne NRK.no melde at til sammen åtte personer nå er siktet i den såkalte Piiroja-saken.

Blant de siktede er styreleder Frode Kværneng i FFK Sport AS.

– Jeg satt i en rolle i 2004 da Raio kom, som gjør at jeg er en person som har vært i avhør. Siktelsesstatusen skyldes at de ønsker tilgang til informasjon som jeg sitter på, blant annet e-post og dokumenter, forklarte Kværneng til NRK.no da.

LES OGSÅ:

– Stort og langvarig arbeidspress

Tirsdag kveld har FFK Sport AS sendt ut en pressemelding om at Kværneng er sykemeldt.

«Jeg er på grunn av stort og langvarig arbeidspress blitt sykmeldt. I mitt sykefravær vil nåværende styremedlem, Vigdis Abrahamsen Grøndahl, fungere som styreleder i FFK Sport AS», skriver Kværneng i pressemeldingen.

NRK.no har tirsdag kveld forsøkt å komme i kontakt med Vigdis Abrahamsen Grøndahl for en kommentar til saken, men har foreløpig ikke lykkes med det.

LES OGSÅ:

Mistenker skatteunndragelse

Raio Piiroja skal ha fått under 600.000 kroner i årslønn i perioden han spilte for Fredrikstad FK, til tross for at han var en av klubbens største profiler.

Samtidig betalte FFK en million kroner i året til et agentbyrå i Estland som betaling for speideroppdrag.

Politiet mener dette skal ha vært et forsøk på skatteunndragelse.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Prøvde å skalle ned vakt

    Politiet rykket ut til to voldshendelser i Moss sentrum i natt. En gjest på et utested i Storgata har forsøkt å skalle ned en ordensvakt på stedet, og ble innbrakt til arresten. En time senere fikk de en melding om to som sloss på et utested i Storgata, og politiet opplyser på Twitter at de bortviste begge slåsskjempene fra stedet.

  • Pizza fylte huset med røyk

    Søndag morgen rykket politiet ut etter at de fikk melding fra nabo om en brannalarm fra en annen bolig. Da politiet fikk tatt seg inn i huset som var røykfylt måtte de vekke en beboer som sov. De fant også en godt svidd pizza i en komfyr. Både beboerne og politifolkene fikk i seg litt røyk og ble sjekket av ambulansefolkene på stedet.