NRK Meny
Normal

Sikter mot toppen fra Halden

Kvik Halden vil nå bli en del av toppfotballen i Norge. I byen svever de høyt etter at de slo eliteserielaget Strømsgodset ut av cupen i går etter en dramatisk straffesparkkonkurranse.

Kvik Halden jubler over seier mot Strømsogdset i cupen

Jubelscener fra cupkampen til Kvik Halden onsdag kveld.

Foto: NRK

Men planene om å komme seg opp og frem har klubben hatt en stund.

– Vi har jo lagt et løp om at vi skal komme opp et nivå i løpet av en to-tre års periode, sier styreleder i Kvik Halden, Bjørn Brevig.

Bjørn Brevig

Styreleder i Kvik Halden, Bjørn Brevig.

Foto: Tomas Berger / NRK

Foran skjema

– Så vi ligger jo nesten litt foran skjema i forhold til det i år, smiler han og skryter av spillerne på laget og lagledelsen.

– Vi har hatt en utrolig bra sesong, så langt. Vi lykkes utrolig bra med ny trener og en spillergruppe som stort sett er lokal og regional. En veldig ung spillergruppe, som vi har veldig tro på.

Bjørn Brevig mener det kommer til å bli et spennende fotballår fremover.

Tilbake til hverdagen

En som var keeperhelt onsdag kveld, er nå tilbake bak pulten som daglig leder for Kvik. Joachim Heier forklarer at det jobbes med å styrke klubben i alle ledd.

Joachim Heier

Keeper og daglig leder i Kvik Halden, Joachim Heier.

Foto: Tomas Berger / NRK

– Vi har et slagord og en visjon som heter "Med bredden mot toppen", sier Heier.

– Vi ønsker å bygge og bruke bredden i klubben til å presse eliten fremover.

Torsdag ligger Kvik Halden som nummer tre i sin gruppe i andredivisjon og fredag trekkes fjerde runde i cupen.

Trenger forbilder

At både Kvik Halden og Sarpsborg 08 kom seg videre fra tredje runde i cupen betyr enormt mye for breddefotballen, sier leder av Østfold fotballkrets, Jorun Frydenlund.

– Fordi vi trenger forbilder, alle barn og unge trenger noe å strekke seg etter. Og når vi har toppfotballen i nærmiljøet, så blir det veldig nærme, mener hun og sier at internasjonale lag som Barcelona på tv ikke gir den samme inspirasjonen.

– Jeg tror det at vi har toppfotball i Østfold er viktig for å beholde og utvikle unge i fylket.

Frydenlund trekker også frem at det i klubbene i fylket nå utvikles flere gode ledere og trenere.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker Norgesmestere i innebandy

    Det var Greåker som stakk av med NM-tittelen etter at de slo Sveiva på straffer i finalen i Ekeberghallen. Kampen endte 4-4 etter full tid. Greåker scoret på tre av sine straffer, mens Sveiva bommet på alle. Dermed kan sarpingene juble for sin første NM-seier på ni år.

  • Straffer i NM-finalen

    Greåker og Sveiva scoret to mål hver i den tredje perioden i NM-finalen i innebandy for menn, men ingen av lagene klarte å finne veien til målet i spilleforlengelsen. Finalen skal dermed avgjøres på straffer. Niklas Nordh og Martin Moeskau Lilleby sto bak de to målene i tredje periode.