NRK Meny
Normal

Sikrer fremtiden med redningsdrakter

Nedgangen i oljeindustrien har begynt å få ringvirkninger til underleverandører. Desto større er gleden i Hansen Protection i Moss, som skal produsere tusenvis av rednings- og beredskapsdrakter til Statoil de neste sju årene.

Hansen Protection

Kontrakten med Statoil sikrer jobbene på Hansen Protection minst frem til 2022, sier administrerende direktør.

Foto: Bjørn Ruud/NRK

De første årene er det snakk om flere tusen drakter, sier administrerende direktør Terje Gorm Hansen.

Hansen Protection produserer redningsdrakter og annet personlig sikkerhetsutstyr for maritime miljøer. Kontrakten som nå er inngått med Statoil gjelder redningsdrakter til samtlige helikopterterminaler som trafikkerer olje- og gassriggene langs kysten, og beredskapsdrakter som skal plasseres på selve riggene.

– Dette er en forlengelse av en eksisterende kontrakt, som går ut til neste år, så i praksis er den allerede gjeldende, sier Gorm Hansen.

– Dette er utrolig viktig. Dette er den største kontrakten på norsk sektor når det gjelder redningsdrakter, fortsetter direktøren

– Så i dag blir det bløtkake og fruktsjampanje på alle.

Viktig forutsigbarhet

Kontrakten gjelder til 2022, med mulighet for forlengelse fire år til. Og det skjer mens landets oljeindustri trapper ned, sier opp og permitterer, og ringvirkningene begynner å knuge olje- og gassindustriens underleverandører.

– Dette gir oss en forutsigbarhet, noe som er utrolig positivt, sier Gorm Hansen.

– Vi er ikke hardt rammet av nedgangen, men vi ser jo at det er mindre aktivitet. Men nå rundt seksti ansatte i produksjonen slippe snakk om reduksjoner i hvert fall ut kontraktperioden.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Gressbrann slukket

    Gressbrannen ved Krokstien på Greåker, er slukket, melder Sarpsborg Brannvesen.

  • Gressbrann på Greåker

    Sarpsborg Brannvesen slukker en gressbrann ved Krokstien på Greåker. Tidligere i dag brant det i et område ikke langt unna.