Sikker på ro i Senterpartiet fra i morgen

Anne Beathe Tvinnereim er trygg på at det roer seg i Senterpartiet etter dagens ekstraordinære landsmøte.

Anne Beathe Tvinnereim

Anne Beathe Tvinnereim tror Senterpartiet klarer å senke skuldrene etter en opphetet debatt.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Tvinnereim, som opprinnelig kommer fra Halden, har i helgen ladet opp til kampen om nestledervervet og sier at hun forventer at det blir en opphetet debatt under dagens landsmøte.

Men uansett utfall av kampen om å bli partiets nye første nestleder tror hun Senterpartiet klarer å senke skuldrene.

– Ja det klarer vi. Senterpartiets styrke er jo at vi har en sterk organisasjon på grasrota. Det sitter så mange folk over hele landet som bare brenner etter å få jobbe med politikk igjen, og ikke bare får oppslag om denne personkabalen. Så jeg er helt sikker på at fra og med tirsdag morgen skal vi dure på for å gjøre et veldig godt lokalvalg om et og et halvt år, sier Tvinnereim til NRK.no.

Ledervervet

Hun tror kuren for støyen som har vært rundt lederkabalen er at partiet får fokusere og snakke om politikk igjen.

Det har ikke vært noe særlig debatt rundt ledervervet etter at Trygve Slagsvold Vedum sa at han ønsket å bli ny leder, dersom partiet ville ha ham. Han er eneste kandidat til topposisjonen fra valgkomiteen.

Anne Beathe Tvinnereim er trygg på lederkandidaten, og mener han fremover vil få en tøff jobb med å samle partiet.

– Han er jo en veldig samlende leder og hele partiet kommer til å samle seg bak ham.

Landet rundt

– Vi må styrke partiorganisasjonen, vi må styrke bindeleddet mellom alle fylkene og politikerne sentralt, fordi det som er Senterpartiets styrke og kjennetegn er jo nettopp at vi formidler politikken til grasrota rundt omkring i hele landet. Og det er klart at det kommer ikke av seg selv. Det betyr at vi må bygge organisasjon og bruke masse tid på å reise rundt og snakke med partilag over hele landet.

Etter dagens ekstraordinære landsmøte håper hun å være ved Slagsvold Vedums side som første nestleder.

– Den jobben skal Trygve Slagsvold Vedum kaste seg over og det kommer han til å gjøre med glans og jeg håper at jeg får hjelpe han med det, avslutter Tvinnereim.