– En fantastisk signering

Sigurd Rosted roses opp i skyene. Nå er han klar for Sarpsborg 08.

Sigurd Rosted

NY DRAKT: Tirsdag ble Sigurd Rosted Sarpsborg 08 spiller og han gleder seg til å bli fotballspiller på heltid.

Foto: Sarpsborg 08

Sarpsborg 08 kunne tirsdag skilte med en ny spiller i stallen. 20 år gamle Sigurd Rosted er nå klar for å ta steget opp til eliteserien etter 83 kamper for Kjelsås fotball.

Han er den beste midtstopperen jeg har sett på dette nivået

Eivind Kampen, hovedtrener i Kjelsås

– Jeg gleder meg til å starte en ny hverdag i Sarpsborg, og jeg har fått betryggende ord om at jeg skal få tid til å tilpasse meg og til å utvikle meg som fotballspiller. Å få muligheten til å bli en heldagsspiller er veldig kult, og jeg skal gripe og bruke hver dag til å utvikle meg videre, sier han i et avskjedsintervju med klubben.

– Har ståltro på han

Sportssjef Thomas Berntsen i Sarpsborg 08 er fornøyd med å få hentet inn Rosted.

– Vi er godt fornøyd med å få hentet Sigurd, vi har hatt han på blokka siden før jul, men har ikke hatt mulighet til å hente han før et eventuelt salg. Vi har sett han i match flere ganger og har ståltro på at han tar nivåforskjellen. Vi legger ikke noe press på han utenom det han gjør selv, sier han til klubbens nettsider.

Thomas Berntsen

FORNØYD: Sportsjef i Sarpsborg 08, Thomas Berntsen, er svært fornøyd med signeringen av 20 år gamle Sigurd Rosted.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

De skriver videre at flere klubber har vært med i kampen om spilleren, fordi han har utmerket seg om en av de beste stopperne i 2. divisjon.

Men det er ikke bare sarpingene som roser Rosted. Hovedtrener Eivind Kampen i Kjelsås fotball er svært glad på spillerens vegne.

– Gratulerer Sarpsborg 08, dere er heldige som har en sportssjef som følger godt med på det norske markedet. Jeg mener dette er en fantastisk signering, sier han i samme intervju.

– Stolte

Han forteller om en spiller som har utviklet seg jevnt og trutt de siste fire årene.

Sigurd Rosted

KLAR: Han omtales som den beste midtstopperen i 2. divisjon. Nå tar Sigurd Rosted skrittet opp til eliteserien.

Foto: Sarpsborg 08

– For meg er han det perfekte bilde på hvordan man skal ta steg i en lagidrett. Han er den beste midtstopperen jeg har sett på dette nivået, og det er helt logisk at han nå tar neste steg, sier han.

Sportslig leder i klubben, Viggo Anthonsen, ønsker Rosted lykke til.

– Vi er veldig stolte over å kunne sende Sigurd videre til Sarpsborg 08 og Tippeligaen. Han har vært hos oss i fire år og utviklet seg fra å være en lovende junior til en meget god spiller.