NRK Meny
Normal

Sigarettene var kamuflert som grillkull

Polakken hadde bilen full av ting som skulle tennes på, men det var ikke det samme som han fortalte at det var.

Gjemte tobakk i grillkull-poser

Nesten 60.000 sigaretter lå gjemt i den polskregistrerte varebilen.

Foto: Tolletaten

Det var onsdag kveld at den polske mannen kom kjørende innover landet på E18 i Indre Østfold. Noen kilometer inn i landet ble han vinket til side for en kontroll av varebilen.

Skjulte tobakk i grillkull-pose

Posene som angivelig skulle inneholde grillkull var fylt med sigaretter og tobakk.

Foto: Tolletaten

– Papirene han hadde med seg tilsa at bilen var lastet med om lag ett tonn grillkull, forteller seksjonssjef Gro Lene Gundelsby ved Ørje tollkontor.

Men ved nærmere kontroll og skanning av lasten, viste det seg imidlertid at det var en større mengde sigaretter og tobakk.

– Varene var kamuflert som grillkull. Men det var egentlig snakk om 59.000 sigaretter og 62-65 kilo tobakk, forteller Gundelsby.

Unndratte avgifter på beslaget beløper seg til i overkant av 400.000 kroner. Mannen har blitt tatt hånd om av politiet for «grilling» og videre etterforskning.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Maks 5 knop i Sarpsborg

    Sarpsborg kommune har innført en forskrift som begrenser farten nær holmer, skjær og land. På en avstand fra 150 meter er maksimalt tillatt hastighet 5 knop.

  • Lager kjølebokser til hjemlevering

    Kjølebokser til hjemlevering av mat testes nå ut hos 100 husstander i Moss. Gründere er i ferd med å etablere produksjon i Moss, målet er tilby markedet for hjemlevering av mat en løsning hvor varer kan leveres uten at folk er hjemme, skriver Dagens Næringsliv.