NRK Meny
Normal

Sigarettene var kamuflert som grillkull

Polakken hadde bilen full av ting som skulle tennes på, men det var ikke det samme som han fortalte at det var.

Gjemte tobakk i grillkull-poser

Nesten 60.000 sigaretter lå gjemt i den polskregistrerte varebilen.

Foto: Tolletaten

Det var onsdag kveld at den polske mannen kom kjørende innover landet på E18 i Indre Østfold. Noen kilometer inn i landet ble han vinket til side for en kontroll av varebilen.

Skjulte tobakk i grillkull-pose

Posene som angivelig skulle inneholde grillkull var fylt med sigaretter og tobakk.

Foto: Tolletaten

– Papirene han hadde med seg tilsa at bilen var lastet med om lag ett tonn grillkull, forteller seksjonssjef Gro Lene Gundelsby ved Ørje tollkontor.

Men ved nærmere kontroll og skanning av lasten, viste det seg imidlertid at det var en større mengde sigaretter og tobakk.

– Varene var kamuflert som grillkull. Men det var egentlig snakk om 59.000 sigaretter og 62-65 kilo tobakk, forteller Gundelsby.

Unndratte avgifter på beslaget beløper seg til i overkant av 400.000 kroner. Mannen har blitt tatt hånd om av politiet for «grilling» og videre etterforskning.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mange snur på E6

    Etter mange meldinger om biler som snur på E6, har en patrulje fra Politiet i Follo tatt førerkortet fra person som rygget på E6 i Ås.Det skriver Politiet på Twitter.

  • Navn på syvåring frigitt

    Det var den syv år gamle Abdirahman Abdiriza Abdullahi som ble funnet død i folkeparken i Askim natt til onsdag. Politiet friga navnet på syvåringen i ettermiddag i samråd med familien.