NRK Meny
Normal

Sexsiktet fristilt fra politikken

Politmannen som er siktet for sexovergrep mot flere kvinner er fristilt fra sine lokalpolitiske verv.

Politimann

Østfold Høyre har den siste tiden brukt tid på å støtte og ta seg av den sex-siktede politimannens nærmeste.

Foto: NRK

Mannen var ordførerkandidat for Høyre ved forrige kommunevalg.

Vil ikke granske

Han ble fengslet i forrige uke. Han skal blant annet ha krenket fem yngre jenter seksuelt på internett.

Leder av Østfold Høyre, Tage Pettersen, sier partiet ikke ser noen grunn til å granske om det er partikolleger blant mannens antatte ofre.

– Nei, vi har ikke noe behov for å gjøre noe som helst. Politiet har en sak på gang, og så får vi se hvor den saken bærer hen, sier Pettersen.

Fristilt fra politiske verv

Han forteller at mannen nå er fristilt fra sine politiske verv.

– Lokalforeningen besluttet på et møte i går å fristille vedkommende fra alle sine politiske verv i den aktuelle foreningen frem til en eventuell rettssak er ferdig. Sånn sett er han ikke involvert i noe politisk arbeid i tiden som ligger foran oss, sier fylkeslederen.

Tatt seg de nærmeste

Pettersen synes at dette er en trist og kjedelig sak..

– I de dagene som har gått, har vi først og fremst brukt på de nærmeste, familie, partikollegaer, venner, og sett hva vi kan bidra med i den sammenheng. Så er det også veldig viktig å si at dette er en sak mellom vedkommende og politiet, og i Norge er vi ikke dømt før en rettssak eventuelt er ferdig. Når det er sagt, er det selvfølgelig alvorlige anklager og sånn sett en veldig trist sak. Men først og fremst i de dagene som har gått nå, har vi tatt oss av de som har vært rundt vedkommende, sier Pettersen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sarpsborg 08 får 7025 billetter

    Norges Fotballforbund har regnet ut hvor mange billetter som skal fordeles til de to lagene som skal spille cupfinale 3. desember. Sarpsborg 08 blir tildelt 7025 billetter, mens Lillestrøm får 8225. I tillegg legges det ut 2500 billetter for fritt salg. Sarpsborg kommer onsdag med mer informasjon om hvordan billettsalget skal foregå.