NRK Meny
Normal

Setter ned foten for redningsaksjon

Både håndballforbundet og flere eliteserieklubber har vist interesse for å hjelpe Halden til å fullføre sesongen. Nå sier bobestyreren nei.

Ole Richard Holm-Olsen

FÅR IKKE FORTSETTE: Bobestyrer Ole Richard Holm-Olsen ser ikke at noen kan komme med økonomiske garantier som gjør at Haldens eliteserielag i håndball kan fullføre sesongen.

Foto: Sara Vilde Solås / NRK

– For at bobestyrer skulle videreført dette, måtte det vært en betydelig økonomisk gevinst for konkursboet. Kreditorene skulle hatt noe å tjene på det. Det ser jeg ikke at er sannsynlig, sier Ole Richard Holm-Olsen.

Som bobestyrer etter at Halden Håndballklubb slo seg konkurs tirsdag, sitter han på nøkkelen til om eliteserielaget i håndball får spille årets seks siste kamper.

Tidligere i dag skrev NRK at både håndballforbundet og flere klubber har vist interesse for å hjelpe Halden økonomisk til å spille resten av kampene denne sesongen.

Nå sier altså bobestyreren nei.

– Det er riktig at det har kommet tilbud om penger fra både håndballforbundet og andre eliteserieklubber, men ikke garantier i et så stort omfang at det forsvarer at boet skal gjøre det, sier Holm-Olsen.

Opptatt av rettferdighet

Siden konkursen i går har Norsk Topphåndball og håndballforbundet diskutert hvordan de kan hjelpe Halden til å fullføre sesongen.

Daglig leder Hein W. Barthold i Norsk Topphåndball sier viljen til å hjelpe klubben er stor, men at avgjørelsen om Haldens sesong kan reddes må tas i løpet av dagen.

– Vi har sett på forskjellige løsninger. Siden det er første gang en klubb blir slått konkurs midt i sesongen, så må vi se på hva som er fair for de andre lagene, sier Barthold.

En av vurderingene når de skal vurdere hvor langt de vil strekke seg for å hjelpe Halden til å gjennomføre sesongen, er om de seks lagene som eventuelt skal møte Halden resten av sesongen vil ha en fordel fordi Halden ikke klarer å stille med et toppmotivert og godt forberedt lag.

– Alle lagene ønsker at alle skal gjennomføre sine 22 kamper, men under like forhold, sier Barthold.

PS: Halden Håndballklubbs neste kamp skulle etter planen vært mot bunnlaget Rælingen førstkommende søndag.

Håndball Halden

NEDTUR: Det er to år siden Halden spilte cupfinale mot Larvik. Nå er eventyret på toppnivå over.

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • «Mr. Hockey» kan bli årets ildsjel

    Jan Georg Lund i Stjernen Hockey er en av fem nominerte til prisen Årets Ildsjel under årets Idrettsgalla. Lund ble overrasket med nominasjonen i formiddag. Tittelen er et av de aller gjeveste trofeene som blir delt ut på Idrettsgallaen, som går av stabelen på Hamar 6. januar neste år.

    Jan Georg Lund er nominert til Årets Ildsjel
    Foto: Sebastian Nordli/NRK