NRK Meny
Normal

Setter ned foten for redningsaksjon

Både håndballforbundet og flere eliteserieklubber har vist interesse for å hjelpe Halden til å fullføre sesongen. Nå sier bobestyreren nei.

Ole Richard Holm-Olsen

FÅR IKKE FORTSETTE: Bobestyrer Ole Richard Holm-Olsen ser ikke at noen kan komme med økonomiske garantier som gjør at Haldens eliteserielag i håndball kan fullføre sesongen.

Foto: Sara Vilde Solås / NRK

– For at bobestyrer skulle videreført dette, måtte det vært en betydelig økonomisk gevinst for konkursboet. Kreditorene skulle hatt noe å tjene på det. Det ser jeg ikke at er sannsynlig, sier Ole Richard Holm-Olsen.

Som bobestyrer etter at Halden Håndballklubb slo seg konkurs tirsdag, sitter han på nøkkelen til om eliteserielaget i håndball får spille årets seks siste kamper.

Tidligere i dag skrev NRK at både håndballforbundet og flere klubber har vist interesse for å hjelpe Halden økonomisk til å spille resten av kampene denne sesongen.

Nå sier altså bobestyreren nei.

– Det er riktig at det har kommet tilbud om penger fra både håndballforbundet og andre eliteserieklubber, men ikke garantier i et så stort omfang at det forsvarer at boet skal gjøre det, sier Holm-Olsen.

Opptatt av rettferdighet

Siden konkursen i går har Norsk Topphåndball og håndballforbundet diskutert hvordan de kan hjelpe Halden til å fullføre sesongen.

Daglig leder Hein W. Barthold i Norsk Topphåndball sier viljen til å hjelpe klubben er stor, men at avgjørelsen om Haldens sesong kan reddes må tas i løpet av dagen.

– Vi har sett på forskjellige løsninger. Siden det er første gang en klubb blir slått konkurs midt i sesongen, så må vi se på hva som er fair for de andre lagene, sier Barthold.

En av vurderingene når de skal vurdere hvor langt de vil strekke seg for å hjelpe Halden til å gjennomføre sesongen, er om de seks lagene som eventuelt skal møte Halden resten av sesongen vil ha en fordel fordi Halden ikke klarer å stille med et toppmotivert og godt forberedt lag.

– Alle lagene ønsker at alle skal gjennomføre sine 22 kamper, men under like forhold, sier Barthold.

PS: Halden Håndballklubbs neste kamp skulle etter planen vært mot bunnlaget Rælingen førstkommende søndag.

Håndball Halden

NEDTUR: Det er to år siden Halden spilte cupfinale mot Larvik. Nå er eventyret på toppnivå over.

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stortingspolitiker frikjent

    Tage Pettersen er frikjent av lagmannsretten. Stortingspolitikeren ble saksøkt av Niels J. Wiig for ærekrenkelser mens han var ordfører i Moss. Grunnen var at kommunen anmeldte Wiig for grovt underslag etter en konkurs og sendte ut en pressemelding om dette. Politiet har senere henlagt saken mot Wiig, men han nådde likevel ikke opp i søksmålet mo den tidligere ordføreren. Også søksmålet mot Even Rønvik ble avvist av lagmannsretten.

  • Ung midtstopper klar for Sarpsborg

    Sarpsborg 08 har i dag signert midtstopper Bjørn Inge Utvik fra Sogndal på en treårskontrakt. Det forteller klubben i en pressemelding. Utvik er bare 21 år gammel, men har likevel god erfaring med nærmere 70 kamper på øverste nivå i Norge.

    Bjørn Inge Utvik klar for Sarpsborg 08
    Foto: Sarpsborg 08