NRK Meny
Normal

Setter inn flere etterforskere på voldtektssak

Politiet står fremdeles uten konkrete beskrivelser av gjerningsmenn etter voldtekten under landstreffet for russ på Fredriksten festning.

Voldtekt på russetreff i Halden

Politiet styrket teamet som jobber med voldtektssaken fra landstreffet på Fredriksten festning i Halden.

Foto: Espen Torgersen/NRK

Politiet bruker store ressurser på å etterforske den anmeldte voldtekten som skjedde natt til 26. april. En 19 år gammel kvinne skal ha blitt dratt inn på et mobilt toalett og voldtatt av flere gjerningspersoner.

Den siste tiden har åtte etterforskere jobbet med saken på heltid. Fra og med i morgen trappes arbeidet opp, forteller leder Tom Erik Guttulsrød ved Felles Kriminalenhet i Østfold politidistrikt.

– Vi styrker innsatsen med ytterligere to medarbeidere. Fra og med i morgen vil det være 10 etterforskere som jobber med saken fulltid, i tillegg til andre medarbeidere som er innom saken, forteller han.

Har fått tips

Politiets skriv til russen

Politiet sendte forrige uke ut et brev til russen der de ber om tips i voldtektssaken.

Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

Østfold-politiet får også bistand fra Kripos i saken. I dag gikk politiet i Oslo ut og etterlyste tre unge menn etter at en jente ble voldtatt på tribunen ved hovedscenen på Tryvann på fredagens russetreff.

I den saken jobber politiet ut fra konkrete beskrivelser av de tre antatte gjerningsmennene. I saken fra Halden sitter politiet fremdeles uten beskrivelser.

– Det har kommet inn en del tips som politiet sjekker ut fortløpende. Men vi er fortsatt interessert i flere tips. Vi ønsker at de som var til stede og kan ha sett noe tar kontakt med politiet så raskt som mulig, sier Guttulsrød.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Politiet måtte dempe feststøy

    Flere fester i distriktet har skapt så mye støy i natt at politiet ble nødt til å be festdeltakerne om å dempe seg. Både i Sarpsborg, Fredrikstad og Halden har politiet oppsøkt private adresser for å dempe støyen. I tillegg ble over 20 personer sendt hjem fra sentrum i de tre byene.

  • Moss rotet bort seieren

    Det er nå fem poeng som skiller mellom serieleder Moss og Ørn Horten på andreplass i 3. divisjon, etter at mossingene kun klarte 2-2 hjemme mot Vestfossen lørdag. Gjestene utliknet seks minutter før full tid. Kvik Halden på tredjeplass møter Strømsgodset 2 på mandag. Det gjenstår fire serierunder i divisjonen.