NRK Meny
Normal

Fullt i sykkelstallen, ny sykkelgarasje kommer

Nå kommer sykkelgarasje nummer to i Fredrikstad. Sykkkelstallen ved jernbanen har ventelister.

Vidar Bergersen ved " Pedalen sykkelparkering"

det er ventelister for å få plass i sykkelstallen ved jernbanen, forteller Vidar Bergersen.

Foto: Anne Ognedal / NRK

Servicekontoret ved busstasjonen i Fredrikstad ble lagt ned for å spare penger. Nå blir lokalene gjort om til sykkelgarasje.

- Bra, da står sykkelen trygt og godt, sier Tove Hansen som pleier å sykle til byen.For noen år siden opplevde hun at sykkelen ble stjålet.

Tove Hansen vil gjerne ha sykkelparkering innendørs

Tove Hansen vil gjerne ha en sykkelparkering innendørs ved kjøpesenteret.

Foto: Anne Ognedal / NRK

Hun er villig til å betale litt for at tohjulingen skal stå tryggere enn den gjør i sykkelstativene utenfor kjøpesenteret Torvbyen hvor hun parkerte fredag.

Det er det gamle servicekontoret ved busstasjonen i tilknytning til kjøpesenteret som skal gjøres om til sykkelgarasje. Østfold fylkeskommune la kontoret ned for å spare penger.

Nå har fylkeskommunen fått 750 000 kroner av staten for å bygge om lokalene til sykkelstall og må bidra med like mye selv.

Servicekontoret er lagt ned, nå blir det sykkelgarasje

Bussjåførene tar seg av informasjonen etter at Østfold fylkeskommune. Nå blir det sykkelgarasje i lokalene.

Foto: Anne Ognedal / NRK

50 plasser

- Det blir trolig en ordning hvor man abonnerer på plassene, prisen skal ikke bli høy, sier Lars Husvik i samferdselsavdelingen i Østfold fylkeskommune.

- Tanken med å legge den ved et kollektivknutepunkt er at man kan ta sykkelen til og fra bussen.Husvik tror de skal klare å bygge om det lillekontoret slik at det blir plass til omslag 50 sykler.

Behov for flere plasser ved jernbanen

Fredrikstad har alt en innendørs sykkelparkering ved jernbanen. Her er det 104 plasser, og det er ventelister.

- Det er veldig viktig med sykkelgarasje, særlig på vinterstid.Her står sykkelen trygt hele året, forteller Anita Grandal fra Halden.Hun har aldri opplevd tyverier fra sykkelstallen.

- Ikke en gang det som ligger i kurven på sykkelen, så det er veldig bra her.

Hun pendler med tog fra Halden til Fredrikstad og har sykkel stående på stasjonen. Den bruker hun på veien videre til jobben på Kråkerøy

- Jeg tror vi kunne hatt 50 - 100 plasser til for å dekke etterspørselen. Det er dessverre en del tyverier rundt sykehuset og jernbanestasjonen, sier Vidar Bergersen ved " Pedalen " som driver sykkelparkeringen.

Geirmundur Sigurdsson brukte sykkelen til byen fredag. Han greier seg normalt godt med sykkelstativene utendørs.

- Men det hadde vært fint om du skal reise bort for ett døgn eller så. Da hadde jeg gjerne ønsket meg et sted hvor sykkelen kan stå inne.

Selv har han aldri opplevd sykkeltyveri, men en kollega ble nylig utsatt.

- Han hadde satt fra seg sykkelen over en natt, og da ble den borte.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rittet stoppet på grunn av seilbåt

    Hele sykkelrittet Ladies Tour of Norway ble stoppet av bruåpning i Fredrikstad. Et brudd med fire syklister lå 21 sekunder foran hovedfeltet da brua ble stengt for å slippe igjennom en seilbåt. – De skal ha fått beskjed om dette, sånn jeg forstår det er det utenfor vårt ansvarsområde så lenge vi har gitt beskjed, sier teknisk rittleder Sondre Sørtveit til HA.

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK