NRK Meny
Normal

Ser sammenheng mellom konteinerbranner

I løpet av få dager har det vært brann i to søppelkonteinere i Fredrikstad. Politiet ser ikke bort fra at brannene er påsatt.

Laster kart, vennligst vent...

To forholdsvis like branner på hver sin side av Glomma med få dagers mellomrom får politiet til å se dem i sammenheng.

Torsdag kveld brant det i en søppelkonteiner på Nygårdsplassen i Fredrikstad sentrum. Brannen ble oppdaget fordi gjester på et serveringssted like i nærheten reagerte på røyklukt.

– Gjestene varslet betjeningen på serveringsstedet, og de fikk slokket brannen, forteller krimsjef Rune Albertsen ved politistasjonen i Fredrikstad.

Trolig påsatt

Han forteller at politiet foreløpig regner med at brannen er påsatt.

– Det er ingen naturlig grunn til at det skulle benytte å brenne der, sier Albertsen.

Rune Albertsen

Krimsjef Rune Albertsen ber publikum som kan ha opplysninger ta kontakt.

Foto: Bjørn Ruud / NRK

Konteineren stod et stykke fra bebyggelse, og det var ingen umiddelbar fare for spredning.

Det mindre enn en uke siden sist det brant i en søppelkonteiner i Fredrikstad.

– Vi hadde en tilsvarende brann i Verkstedveien på Kråkerøy på lørdag. Vi ser de to brannene i sammenheng, og synes det er mistenkelig med to slike branner i løpet av så kort tid. Det er en viss mulighet for at ildspåsetter er på ferde, sier Albertsen.

Ber vitner melde seg

Politiet har ikke hatt kontakt med vitner til brannene.

– Vi etterlyser personer som har vært i området på Nygårdsplassen i det aktuelle tidsrommet i går. Vi ønsker at de tar kontakt med politiet, dersom de har opplysninger, sier Albertsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sanner avgjør navnestrid

    Fredag møter kommunalminister Jan Tore Sanner representanter for Rømskog og Aurskog Høland kommuner, for å avgjøre navnet på den nye sammenslåtte kommunen. De to kommunene er uenige om hva den nye kommunen skal hete. Kommunestyret i Rømskog har vedtatt navnet Setten, mens Aurskog Høland mener kommunen bør hete Aurskog Høland.

  • Stoppet med spritkanner

    En mann fra Romania ble tatt med seg tre 10-literskanner med brennevin av uviss opprinnelse, da han krysset grensen på den gamle Svinesundsbrua fredag kveld. Han hadde også med en del flasker vodka og 11.000 sigaretter. Mannen, som kjørte en svenskregistrert bil, hevdet at han var på vei til Oslo for å besøke en venn.