NRK Meny
Normal

Ser mørkt ut for ski-NM i Mysen

Fristen for å søke er 30 september, men hverken finansiering eller avtaler med grunneiere er i orden.

Ola Vigen Hattestad (t.v.) vinner foran Jens Arne Svartedal.

Det har i flere år vært jobbet for å kunne se blant annet Ola Vigen Hattestad på hjemmebane under ski-NM (Arkivfoto).

Foto: Tor Even Mathisen / NRK

En komite har i flere år jobbet for å arrangere NM på ski i Mysen, men uten suksess. Nå ønsker de seg norgesmesterskap i 2016.

– Vi har holdt på med dette i fire år, og vi har sagt at nå er det siste gang vi prøver, sier Kjell-Erik Kristiansen, leder av søker komiteen for NM på ski i Mysen.

– For travelt

Han har dårlig tid, for 30. september går søknadsfristen ut. Før den tid må flere floker løses. Blant annet vil en av grunneierne som får skiløyper over marka si bytte jord med kommunen.

– Vi har ingen tomter i Eidsberg kommune. Det må kommunen løse, sier Kristiansen.

Men ordfører i Eidsberg, Erik Unaas, sier at saken ikke kan løses i en fei.

– Det er mange grunneiere i området, så vi må se på noen likhetsprinsipper i saken. Jeg sier ikke at kommunen ikke kan gå inn på sikt, men at saksdokumentene til kommunen skal ut neste uke, så det blir altfor travelt, sier Unaas.

(Teksten fortsetter under bildet.)

Erik Unaas

Ordfører i Eidsberg Erik Unaas mener at kommunen har for dårlig tid.

Foto: NRK/Hermund Lybeck Kjernli

Orker ikke ett år til

NM-komiteen sliter også med finansieringen, selv om Eidsberg kommune har gitt løfter om 2,5 millioner kroner. Tippemidler har komiteen slått fra seg fordi grunneieravtalene de har inngått er for korte til det.

Kommunen og NM-komiteen er uenige om hvem som eventuelt skal søke fylkeskommunen om 1,5 millioner kroner i regionale utviklingsmidler.

– Det er allerede tre søkere til NM i 2016, og de har alt på stell. Da kan ikke vi komme og si at vi kanskje skal bygge en løype i fremtiden. Det må være et vedtak om at den skal bygges ut, så vi kan legge ved vår søknad. Har vi ikke det så er vi ikke søknadsberettiget. Og vi har sagt at vi orker ikke ett år til, sier Kjell-Erik Kristiansen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mann dømt for overgrep

    En 30 år gammel mann fra Moss er dømt til sju måneders fengsel for blant annet å ha fått en femten år gammel jente til å utføre seksuelle handlinger med seg selv foran et webkamera. Mannen er også dømt for å ha fått en tretten år gammel jente til å sende ham nakenbilde av seg selv. Mannens datamaskin og mobiltelefon er også inndratt.