NRK Meny
Normal

Ser for seg dobling av trafikken

Ifølge Ryanairsjef Michael O'Leary er Moss lufthavn Rygge en av de mest interessante lufthavnene i Europa. Nå ser han for seg en dobling av flytrafikken fra Østfold.

To Ryanair Boeing 737 på Rygge
Foto: Holm, Morten / Scanpix

– Det er fullt mulig å øke til 80 ruter, sier O'Leary.

– Vi flyr allerede til mer enn 180 flyplasser i Europa. I løpet av 2013 håper vi på 50 -60 destinasjoner fra Rygge og kanskje 80 destinasjoner i løpet av 2014, sier han.

Men skal det skje, må trafikkbegrensningen på 21.000 flybevegelser bort.

– Vil vil jobbe sammen med flyplassen for å få hevet den grensen, sier han.

LES OGSÅ:

Tjener ikke penger på Rygge

I går kom Ryanairsjefen til Rygge for å markere to år på lufthavnen – og tre millioner passasjerer fra Østfold.

Men, selv med millioner av passasjerer tjener ikke Europas største flyselskap en euro på Rygge. Til det har investeringen vært for stor, og det sitter for få om bord i hvert fly.

Til tross for at det ennå ikke er noe overskudd å hente for flyselskapet, varsler de at de har stor tro på flyplassen i Østfold.

– Rygge er en av de raskest voksende flyplassene i Europa. Det er en av de få flyplassene hvor trafikken øker, sier han.

Først om et par år regner Michael O'Leary med at økonomien blomstrer på Rygge, en lufthavn han fortsatt har stor tro på – og som regnes for å være en av de mest effektive i Europa.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Demonstrere mot høyspentkabel

    Over hundre personer har møtt opp for å demonstrere mot den planlagte høyspentkabelen fra Fredrikstad til Hvaler. Mange reagerer på at kabelen delvis skal gå i luften. De som demonstrerere ønsker at kabelen skal gå i bakken hele veien.

    HØYSPENTKABEL
    Foto: LARS HÅKON PEDERSEN / NRK