NRK Meny
Normal

Ser alvorlig på at 89-åring kjørte mot kjøreretning

Politiet ser svært alvorlig på at en 89-åring kjørte mot kjøreretningen og kolliderte i Sarpsborg lørdag.

Mannen kjørte sydover i nordgående kjørefelt på E6, fra Quality i retning Sarpsborg, lørdag ettermiddag.

Politiet fikk flere meldinger fra publikum som observerte bilen som kom kjørende mot kjøreretningen.

- Åpenbart livsfarlig

Etterhvert kolliderte han med en annen bil. Den ble kjørt av en voksen person, som hadde med et barn på 11 år. De kom fra kollisjonen uten fysiske skader.

- Det er et under at det gikk så bra som det gikk. Å kjøre mot kjøreretningen er åpenbart livsfarlig. Kun flaks gjorde at det ikke oppsto større skader, sier operasjonsleder Terje Lindahl i østfoldpolitiet.

- Det viktigste å få stanset mannen

Mannens førerkort ble beslaglagt på stedet. Søndag var politiet i gang med etterforskning av saken.

- Det viktigste her har vært å få beslaglagt mannens førerkort slik at vi har fått stanset kjøringen hans. Vi fortsetter etterforskningen med å avhøre mannen, forklarer operasjonslederen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mye fyll og bråk i Halden i natt

    En beruset mann i slutten av tenårene blir bortvist fra Halden sentrum etter å ha kranglet med dørvakter på et utested ved 00.30 i natt. En drøy time senere rykker politiet ut til et annet utested i Halden etter melding om bråk. En beruset mann i 20-årene blir forsøkt bortvist, men mannen nekter å følge ordre og måtte dermed sove ut i drukkenskapsarresten. Og rett før klokken 03.00 i natt blir en mann anmeldt for urinering på offentlig sted, også det i Halden sentrum.

  • Prøvde kjøre fra politiet

    En mann i slutten av tenårene prøvde å kjøre fra politiet i forbindelse med en kontroll i Sarpsborg sentrum i natt. Politiet får stoppet bilen på Greåker og føreren blir pågrepet etter en kort løpetur. I følge politiet var den unge mannen svært beruset.