NRK Meny
Normal

Ser alvorlig på at 89-åring kjørte mot kjøreretning

Politiet ser svært alvorlig på at en 89-åring kjørte mot kjøreretningen og kolliderte i Sarpsborg lørdag.

Mannen kjørte sydover i nordgående kjørefelt på E6, fra Quality i retning Sarpsborg, lørdag ettermiddag.

Politiet fikk flere meldinger fra publikum som observerte bilen som kom kjørende mot kjøreretningen.

- Åpenbart livsfarlig

Etterhvert kolliderte han med en annen bil. Den ble kjørt av en voksen person, som hadde med et barn på 11 år. De kom fra kollisjonen uten fysiske skader.

- Det er et under at det gikk så bra som det gikk. Å kjøre mot kjøreretningen er åpenbart livsfarlig. Kun flaks gjorde at det ikke oppsto større skader, sier operasjonsleder Terje Lindahl i østfoldpolitiet.

- Det viktigste å få stanset mannen

Mannens førerkort ble beslaglagt på stedet. Søndag var politiet i gang med etterforskning av saken.

- Det viktigste her har vært å få beslaglagt mannens førerkort slik at vi har fått stanset kjøringen hans. Vi fortsetter etterforskningen med å avhøre mannen, forklarer operasjonslederen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Eker designer Saab-radar

    Eker design i Fredrikstad har designet en ny radar for flyprodenten Saab. For ni år siden forsøkte Bård Eker å kjøpe bilprodusenten Saab. Det gikk ikke. Nå lanserer Saab sin Giraffe 1X med Eker-design.

  • Amerikansk kampfly på besøk

    Ifølge Teknisk Ukelbad kommer det amerikanske superflyet F22 Raptor på besøk til Norge. Flytypen, som amerikanerne ikke eksporterer til noen, er aktuell for sporadiske besøk på Rygge. Der skal amerikanerne bygge hangarer og fasciliteter til blant annet F22 Raptor. Denne gangen skal flyene trene sammen med de nye F35-flyene på Ørlandet.