NRK Meny
Normal

Sendte opp kamera og mobiltelefon med værballong

– Vi tror den kom opp i rundt 100.000 fot, forteller teknisk sjef ved Inspiria science center. Ferden kan du gjenoppleve i videovinduet under.

Inspiria-ballongen flyr 30.000 meter over havet

Inspiria-ballongen flyr 30.000 meter opp i lufta.

Foto: Skjermdump - Inspirias video

Artikkelen er flere år gammel.

Under Venuspassasjen 6. juni sendte Inspiria science center opp en værballong – i håp om å få noen spektakulære bilder. Det lykkes de med.

Ballongen ble sluppet fra taket klokken 05:09 på morgenen. Den landet syd for Töcksfors etter en nesten tre timers ferd – 44 km unna Inspiria i Sarpsborg.

SE VIDEO:

Bli med på en ferd 110.000 fot rett opp.

Skal vise bildene inne på senteret

– Vi hadde ikke høydemåler i ballongen, men vi anslår at den kom opp til rundt 100.000 fot – det vil si 30.000 meter, forteller teknisk sjef Jon Roar Odden.

Dermed fikk senteret bildene de hadde håpet på.

– Det er ikke noen stor forskning som var bakgrunnen for denne ferden. Vi håpet kun på noen spektakulære bilder. De kommer vi til å sende inne på senteret, forteller Odden.

Inspiria science center er et av åtte regionale vitensentre i Norge og er lokalisert i Sarpsborg.

Tidligere i år sendte flere skoler opp Teddy-bjørner med værballong. Her kan du se resultatet fra Bergen.

Unger i hele landet sender denne uken opp værballonger med en teddybjørn og et kamera. Slik så det ut fra teddybjørnens posisjon.

Slik ser Bergen ut fra 'Teddy Cam'

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ingen mistenkte etter Kambo-skyting

    Politiet har funnet spor av så langt 17 avfyrte skudd på Kambo, etter skytingen natt til onsdag. En privat klinikk og et bolighus med tre sovende personer ble truffet av kulene, som har blitt fyrt gjennom et busskur. De tekniske undersøkelsene på stedet ble ferdige i går, sier krimsjef Henning Dalbye i Moss.

    Skyting mot et hus i Moss
    Foto: Odd Skjerdal / NRK