NRK Meny
Normal

Sendt hjem med hjerteinfarkt

Mannen hadde begynnende hjerteinfarkt og oppsøkte legevakta. Bare muskelsmerter, sa legen og sendte ham hjem igjen.

Illustrasjonsfoto
Foto: Arne Brommeland / NRK

Mindre enn en uke senere ble Askim-mannen operert for infarkt på Ullevål universitetssykehus.

- Ved sykehuset sa de klart ifra at dette hjerteinfarktet kunne vært unngått hvis jeg hadde blitt sendt dit med en gang, forteller den nå hjerteopererte, Per Framnes.

- Ta smertestillende

Det var 11. mars i 2004 at Framnes tok drosje til legevakta fordi han var sikker på at han var i ferd med å få hjerteinfarkt.

- Jeg hadde en sterk mistanke, og ba derfor legen sende EKG-en til et sykehus for å få vurdert den på en hjeretavdeling. Men det nektet legen, for ha sa at disse hjertespesialistene ble sure hvis de fikk for mye henvendelser fra legevakten, forteller Framnes.

- Legen sa det jeg hadde var muskelsmerter, og ba meg gå hjem og ta smertestillende.

Hjerteinfarktet kom

Etter å ha vært sengeliggende nesten en uke satte infarktet igang.

- Det tok seks minutter før ambulansen sto foran døren, og to timer før jeg var ferdig operert på Ullevål universitetssykehus.

Den tidligere lastebilsjåføren vil ha erstatning for tapt arbeidsfortjeneste og er ikke fornøyd med de 20.000 kronene han har fått tilkjent fra Norsk pasientskadeerstatning.

Indre Østfold legevakt ønsker ikke å kommentere saken - heller ikke om de fritas for taushetsplikten.

Nå blir saken gransket av Helsetilsynet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vurderer å legge opp

    Henning Solberg skal i løpet av to uker ta en avgjørelse på om han skal fortsette rally-karrieren, skriver Smaalenenes Avis. Solberg ble nummer 19 i helgens Rally Sweden.

    Henning Solberg
    Foto: Jørn Tveter/NRK
  • Vil utsette InterCity-utbygging

    Bane Nor vil utsette InterCity utbyggingen med flere år, skriver Aftenposten. I Nasjonal transportplan for 2018–2029, som ble vedtatt i fjor, sto det at dobbeltsporet jernbane til Fredrikstad skulle stå klar til 2024. Bane Nor har vurdert at det er urealistisk i en rapport som Aftenposten har fått tak i. Ifølge rapporten utsettes InterCity til Fredrikstad til 2027 og til Sarpsborg fra 2026 til 2029.