Sendt hjem med hjerteinfarkt

Mannen hadde begynnende hjerteinfarkt og oppsøkte legevakta. Bare muskelsmerter, sa legen og sendte ham hjem igjen.

Illustrasjonsfoto
Foto: Arne Brommeland / NRK

Mindre enn en uke senere ble Askim-mannen operert for infarkt på Ullevål universitetssykehus.

- Ved sykehuset sa de klart ifra at dette hjerteinfarktet kunne vært unngått hvis jeg hadde blitt sendt dit med en gang, forteller den nå hjerteopererte, Per Framnes.

- Ta smertestillende

Det var 11. mars i 2004 at Framnes tok drosje til legevakta fordi han var sikker på at han var i ferd med å få hjerteinfarkt.

- Jeg hadde en sterk mistanke, og ba derfor legen sende EKG-en til et sykehus for å få vurdert den på en hjeretavdeling. Men det nektet legen, for ha sa at disse hjertespesialistene ble sure hvis de fikk for mye henvendelser fra legevakten, forteller Framnes.

- Legen sa det jeg hadde var muskelsmerter, og ba meg gå hjem og ta smertestillende.

Hjerteinfarktet kom

Etter å ha vært sengeliggende nesten en uke satte infarktet igang.

- Det tok seks minutter før ambulansen sto foran døren, og to timer før jeg var ferdig operert på Ullevål universitetssykehus.

Den tidligere lastebilsjåføren vil ha erstatning for tapt arbeidsfortjeneste og er ikke fornøyd med de 20.000 kronene han har fått tilkjent fra Norsk pasientskadeerstatning.

Indre Østfold legevakt ønsker ikke å kommentere saken - heller ikke om de fritas for taushetsplikten.

Nå blir saken gransket av Helsetilsynet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se vår TV-sending 23.05

  • TV2: Etterforsker Bitcoinspor

    TV2 melder i kveld at politiet har fått tips om at den drepte 24-åringen hadde vekslet til seg et større pengebeløp fra bitcoins før han ble drept. Politiet bekrefter overfor TV2 at de har fått et slikt tips, men at de ikke kan si noe om etterforskningen nå.