NRK Meny
Normal

Sendt hjem med hjerteinfarkt

Mannen hadde begynnende hjerteinfarkt og oppsøkte legevakta. Bare muskelsmerter, sa legen og sendte ham hjem igjen.

Illustrasjonsfoto
Foto: Arne Brommeland / NRK

Mindre enn en uke senere ble Askim-mannen operert for infarkt på Ullevål universitetssykehus.

- Ved sykehuset sa de klart ifra at dette hjerteinfarktet kunne vært unngått hvis jeg hadde blitt sendt dit med en gang, forteller den nå hjerteopererte, Per Framnes.

- Ta smertestillende

Det var 11. mars i 2004 at Framnes tok drosje til legevakta fordi han var sikker på at han var i ferd med å få hjerteinfarkt.

- Jeg hadde en sterk mistanke, og ba derfor legen sende EKG-en til et sykehus for å få vurdert den på en hjeretavdeling. Men det nektet legen, for ha sa at disse hjertespesialistene ble sure hvis de fikk for mye henvendelser fra legevakten, forteller Framnes.

- Legen sa det jeg hadde var muskelsmerter, og ba meg gå hjem og ta smertestillende.

Hjerteinfarktet kom

Etter å ha vært sengeliggende nesten en uke satte infarktet igang.

- Det tok seks minutter før ambulansen sto foran døren, og to timer før jeg var ferdig operert på Ullevål universitetssykehus.

Den tidligere lastebilsjåføren vil ha erstatning for tapt arbeidsfortjeneste og er ikke fornøyd med de 20.000 kronene han har fått tilkjent fra Norsk pasientskadeerstatning.

Indre Østfold legevakt ønsker ikke å kommentere saken - heller ikke om de fritas for taushetsplikten.

Nå blir saken gransket av Helsetilsynet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ikke meldt om flere uhell

    Det er ikke meldt om nye hendelser på veiene i indre Østfold de siste timene. Det sier operasjonsleder Pål-Andre Thorsby, i Follo politidistrikt. en person ble sendt til sjekk på grunn av nakkesmerter etter sammenstøt mellom to biler på Slituveien i 10-tiden, det er det eneste som er meldt inn av personskader etter at det var svært glatt på flere veier i indre Østfold i morges og i formiddag.

  • Drevne irer avslutter Månefestival

    Irske Waterboys skal avslutte Månefestivalen neste år. Bandet ble startet av Mike Scott i 1983, og har i en årrekke vært en festivalfavoritt i Norge. – Vi er superfornøyde med å ønske Waterboys velkomne til Gamlebyen, sier daglig leder Torill Frydenlund i Gamlebyen Festivaldrift AS.

    Mike Scott, The Waterboys, Kongsberg Jazzfestival 08.07.17
    Foto: Anders Nielsen / NRK