NRK Meny
Normal

Sender Thoresen-saken til departementet

Det er ikke opp til valgstyret i Halden å rydde opp i saken rundt Lillan og Turid Lillian Thoresen, mener valgstyret i Halden. I kveld ba de kommunaldepartementet rydde opp.

I dag har valgstyret i Halden møttes for å snakke om navnekrøllet som skjedde i forbindelse med valget. "P" Turid Lillian Thoresen havna på valglista til FRP i kommunestyrevalget i Halden, men er ikke engang partimedlem. Hun havna på lista da noen satte ned feil navn i valglistene. Hun som SKULLE stått på lista er Lillan Thoresen - ikke TURID Lillian Thoresen.

Etter valget ble det kjent at Lillan Thoresen som skulle stått på Fremskrittspartiets liste ikke er valgt inn i kommunestyret likevel. Det gjorde i stedet Turid Lillian Thoresen, på grunn av en navneforveksling. Siden da har politikerne i Halden klødd seg i hodet over hvordan floken skal løses. I kveld ble valgstyret enig om å sende saken videre opp i systemet.

– Vi har oversendt saken til Kommunaldepartementet, og håper på en rask avgjørelse, sier ordfører Thor Edquist (H).

Fremskrittspartiets gruppeleder Per Egil Evensen håper de unngår at deres representant faller ut av kommunestyret, slik hun i verste fall kan gjøre.

– Jeg tror det er helt riktig å sende dette videre. Kommunen skal ikke avgjøre i slike saker, det er opp til departementet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra Østfold kl.22:55

  • Prøvde å taue vogntog

    På E6 før avkjøringen til Svinesundparken har to utenlandske vogntog blitt stoppet av politiet i kveld. Det ene vogntoget skal ha prøvd å taue den andre som har stoppet på grunn av motorhavari. Tungberger er bestilt. Situasjonen skjedde i sydgående retning.