NRK Meny
Normal

Sender OL-brev til Idrettsforbundet

En nedskalert plan for et Oslo-OL i 2022 betyr at Fredrikstads ordfører henter fram ishockey-planene på nytt.

Ordfører i Fredrikstad, Jon-Ivar Nygård (Ap)

Det er riktig tenkt å spre lekene til anlegg også utenfor Oslo, mener Fredrikstads ordfører.

Foto: Odd Skjerdal

Ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap) har merket seg at Norges Idrettsforbund åpner for å spre øvelsene utover flere steder på Østlandet for å spare penger.

– Vi vil på nytt sende et brev til Idrettsforbundet og til Oslo 2022, og gi uttrykk for at vi fortsatt vil kunne være medarrangør, bekrefter Fredrikstads ordfører.

Stadig flere nordmenn er negative til et OL i Oslo i 2022, viser meningsmålinger. Folk mener det blir for dyrt, og de misliker holdningene til den internasjonale olympiske komité, IOC.

Derfor har idretten sagt at for å spare penger, så vil de spre øvelsene mer utover Østlandet.

Vil bruke eksisterende anlegg

Idrettspresident Børre Rognlien sier til Østlandssendingen at de nå jobber for å bruke eksisterende anlegg i distriktene, som f.eks. skiskyting i Lillehammer, og hopp i Vikersund.

Dette åpner for ishall i Østfold, noe Nygård liker.

Arena Fredrikstad

Planene for den nye ishallen Arena Fredrikstad er storslåtte, men tett knyttet til satsingen på å bli medarrangør under et Oslo-OL i 2022.

Foto: Multiconsult/Link Arkitektur

– Jeg syns det er riktig tenking at man også sørger for at det blir anlegg utenfor Oslo, og at flere kan få ta del i folkefesten. Men først og fremst det viktigste, at det blir anlegg etterpå som flere kan gjøre seg nyte av. Vi som hockeyby ønsker selvfølgelig å få en isarena til Fredrikstad.

Nygård tror ikke andre i Østfold kan tenke seg å stikke kjepper i hjulene for en runde to om Fredrikstad som Østfolds OL-kandidat.

– Her har vi hatt en grundig prosess i Østfold i forkant, ordførerne, fylkeskommunen med fler har stilt seg bak Fredrikstad som alternativ.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.

  • Østfoldinger i landslagstropper

    Fetterne Tarik og Mohamed Elyounoussi er med i troppen til privatlandskampene mot Island og Panama. Det opplyste Norges Fotballforbund i dag.

    Isabell Herlovsen er med i troppen til kvinnelandslagets VM-kvalifiseringskamper mot Irland. Det samme er Ina Gausdal fra Sarpsborg. Uttaket ble offentliggjort tirsdag.