Selger brukte truser for å spe på budsjettet

Flere unge kvinner selger brukte truser på nett. Kvinnene forteller at de begynte med salget for å få økonomien til å strekke til.

Selger truser på nett

Kvinnen fra Moss, som kaller seg Ladyt, legger ut bilder og tekst på nett for å skaffe seg nye kjøpere. I et salg kan hun tjene opp til 5000 kroner.

Foto: PRIVAT

Gjennom nettsider og sosiale medier kan kvinner og menn skaffe seg brukte truser fra unge kvinner.

«Ladyt» fra Moss forteller at hele ideen bak å selge brukte truser kom som en spøk fra en venninne. Men hun hadde behov for penger, ettersom hun gikk hjemme med sønnen som var alvorlig syk.

– Så jeg undersøkte og så at det var penger å hente. Jeg fant fort ut at jeg syns dette var veldig spennende også. Jeg likte tanken på at ukjente menn ble tent av mine lukter.

Hun forteller at hun kan tjene opp til 5000 kroner på ett salg. Bare i løpet av de to siste ukene har hun tjent 7000 kroner.

Sper på studentbudsjettet

NRK har snakket med tre andre kvinner som selger brukte truser. Alle forteller at å selge truser er en måte å spe på studentbudsjettet.

– Når stipendet har gått til mat, husleie og strøm, står jeg igjen med omtrent ingenting som kan brukes på fritid og sparing, forteller kvinnen som kaller seg «Marihøna» og bor i Trondheim.

Disse tre kvinnene sender trusene sine på nett. Ladyt tilbyr derimot å møte kundene. Tar til og med gjerne tar en kaffe med kunden. Men hun tar forholdsregler.

– Får jeg en dårlig følelse på dem så drar jeg aldri alene. De som ønsker personlig levering er ofte de som vil ha sterkere assosiasjoner til hvem undertøyet kommer fra, forteller hun.

Selger truser på nett

Ladyt møter gjerne kunden, og tilbyr både truser og tights.

Foto: PRIVAT

– Skader ingen

Sexolog Hanne Emilie Skarpsno mener det ikke er noe problem at jenter selger brukte truser.

Hanne Emilie Skarpsno sexolog

Sexolog Hanne Emilie Skarpsno mener å tenne på lukt i truser er en helt normal fetisj. Hun ber folk la være å se ned på dem som selger og kjøper truser.

Foto: PRIVAT

– Hvis det gleder noen å få en brukt truse i posten, så skader det ingen. Alle mennesker tenner på noe. For noen er det truser med lukt i.

Ladyt har hørt fra folk som mener at det å selge truser er som å selge sex. Det er ikke Skarpsno enig i.

– Den som kjøper trusene må jo skaffe seg sexen selv. Sannsynligvis er dette helt normale menn, som ikke har tilgang på truser.

Forstår reaksjonene

Ladyt har forståelse for at noen reagerer på at hun selger trusene sine. Samtidig mener hun at å kjøpe brukte truser er som å kjøpe et sexleketøy.

– Dessverre vil det alltid finnes mennesker som vil se feil. Vi som selger trusene våre gjør det av egen fri vilje fordi vi liker det.

Hun får støtte av Skarpsno.

– Jeg tror dette er tabu for mange. Det er jo sjeldent vi går og snakker om noe vi tenner på. Folk bør ikke sette spørsmålstegn ved andres gleder.