NRK Meny
Normal

Selger billetter på Facebook

Fredrikstad går nye veier i jakten på tilskuere til sine hjemmekamper.

Fredrikstad stadion

Thomas Torjusen og Fredrikstad FK går nye veier med billettsalg, og håper på fylle Fredrikstad stadion mot Follo, søndag, ved hjelp av sosiale medier.

Foto: Lotte Olsen/NRK / NRK

Nå selges billettene på Facebook og Twitter.

– Sosiale medier blir viktigere

I forbindelse med søndagens kamp mellom Fredrikstad og Follo tester FFK nå ut en ny måte å selge billetter. Konseptet baserer seg på sosiale medier og prisen på billetter blir påvikret av hvor mange som kjøper, skriver fredrikstadfk.no.

– Vi ser hvor mye sosiale medier har tatt av og vi prøver å teste det som en kanal for å selge billetter, hvor man da sprer budskapet om kampen gjennom sine nettverk, sier arrangementsansvarlig i Fredrikstad, Thomas Torjusen.

Les også:

Blir belønnet ved kjøp

Kjøper man billett og sprer budskapet videre til sine venner på sosiale medier som Facebook og Twitter, vil man ifølge Torjusen også bli belønnet av klubben.

– Har man kjøpt billett og får andre til å gjøre det samme, så får man en liten gave av klubben i form av at prisen på billettene blir lavere og lavere, jo flere som kjøper, sier han.

Torjusen ser for seg at så mange som 400 til 1000 ekstra tilskuere kan finne veien til stadion som følge av tilbudet. Skjer dette vil prisen på billettene komme helt ned i 50 kroner per stykk.

Følg NRK Østfold på Facebook og Twitter

Tidlig ute

Fredrikstad ønsker med billettsalg gjennom sosiale medier å være tidlig ute med å benytte seg av ny teknologi, og hvis forsøket blir en suksess, kan tilbudet bli utvidet til å gjelde også andre ting.

– Dette er en test, men jeg regner med at dette er noe vi kan bruke på flere ting også. I første omgang ser vi på billetter, men det kan hende at det vil komme blant annet supportereffekter i denne kanalen senere, sier Torjusen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Prøvde å smugle butikkinnredning

    En estlender ble i går ettermiddag stanset med 17 kolli med butikkinnredning på vei inn i landet over Ørje. Innredningen skulle videre til et firma, opplyser sekssjonssjef Gro Lene Gundelsby ved Ørje tollsted til NRK. Varene er deponert, slik at firmaet kan hente de senere hvis det blir klart at de har handlet i god tro. Sjåføren må betale et forelegg på 25.000 kroner, opplyser politiet til Smaalenenes Avis.

  • Dømt for seksuell omgang med barn

    En mann fra Buskerud er i Halden tingrett dømt til 14 års forvaring, for flere tilfeller av seksuell omgang med mindreårige. Mannen brukte sosiale medier til å komme i kontakt med unge jenter, og manipulerte flere av dem for å skaffe seg seksualiserte bilder og seksuell kontakt. Han ble frikjent for syv tiltaltepunkter, som handler om vold og trusler. Advokaten hans, Knut Angrim Øvergaard, sier straffeutmålingen vil bli anket.