Normal

Selger billetter på Facebook

Fredrikstad går nye veier i jakten på tilskuere til sine hjemmekamper.

Fredrikstad stadion

Thomas Torjusen og Fredrikstad FK går nye veier med billettsalg, og håper på fylle Fredrikstad stadion mot Follo, søndag, ved hjelp av sosiale medier.

Foto: Lotte Olsen/NRK / NRK

Nå selges billettene på Facebook og Twitter.

– Sosiale medier blir viktigere

I forbindelse med søndagens kamp mellom Fredrikstad og Follo tester FFK nå ut en ny måte å selge billetter. Konseptet baserer seg på sosiale medier og prisen på billetter blir påvikret av hvor mange som kjøper, skriver fredrikstadfk.no.

– Vi ser hvor mye sosiale medier har tatt av og vi prøver å teste det som en kanal for å selge billetter, hvor man da sprer budskapet om kampen gjennom sine nettverk, sier arrangementsansvarlig i Fredrikstad, Thomas Torjusen.

Les også:

Blir belønnet ved kjøp

Kjøper man billett og sprer budskapet videre til sine venner på sosiale medier som Facebook og Twitter, vil man ifølge Torjusen også bli belønnet av klubben.

– Har man kjøpt billett og får andre til å gjøre det samme, så får man en liten gave av klubben i form av at prisen på billettene blir lavere og lavere, jo flere som kjøper, sier han.

Torjusen ser for seg at så mange som 400 til 1000 ekstra tilskuere kan finne veien til stadion som følge av tilbudet. Skjer dette vil prisen på billettene komme helt ned i 50 kroner per stykk.

Følg NRK Østfold på Facebook og Twitter

Tidlig ute

Fredrikstad ønsker med billettsalg gjennom sosiale medier å være tidlig ute med å benytte seg av ny teknologi, og hvis forsøket blir en suksess, kan tilbudet bli utvidet til å gjelde også andre ting.

– Dette er en test, men jeg regner med at dette er noe vi kan bruke på flere ting også. I første omgang ser vi på billetter, men det kan hende at det vil komme blant annet supportereffekter i denne kanalen senere, sier Torjusen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Østerbo videregående skole nominert

    Stiftelsen Østerbo videregående skole i Halden er en av åtte skoler som er nominert til Dronning Sonjas skolepris. Østerbo er en kristen skole hvor undervisningen er tilrettelagt for tidligere rusmisbrukere og elever med forskjellige lærevansker
    Prisen skal gå til en skole som jobber godt med likeverd og inkludering.

  • Forbrent under stell

    En helsefagarbeider er ilagt 10 000 kroner i forelegg etter at en pasient fikk 1. og 2. grads forbrenning på en fot. Pasienten, en eldre kvinne, bodde på et bofellesskap i indre Østfold da hun ble forbrent under stell. Helsefagarbeideren skal ikke ha forsikret seg om at vannet holdt forsvarlig temperatur. Hun skal heller ikke ha varslet om skadene før hun gikk fra vakt. Kvinnen har ikke vedtatt forelegget på 10 000 kroner, og saken vil dermed komme for retten.