NRK Meny
Normal

Seks tilskuere skadd i Rally Argentina

Mads Østberg kjemper om seieren i Rally Argentina, men tetstriden ble overskygget av en stygg ulykke lørdag.

Mads Østberg

Mads Østberg kjører for seier i Rally Argentina.

Foto: AUSTRAL / CITROEN RACING/AUSTRAL

Den tredje fartsprøven lørdag, og niende totalt, måtte avbrytes og senere annulleres etter at den newzealandske føreren Hayden Paddon kjørte av veien og inn blant publikum.

Seks tilskuere kom til skade. Prøven ble avbrutt for at de skadde kunne fraktes til sykehus for behandling. Ifølge sportsavisen Olé har en av de skadde brukket beinet.

Verken Paddon eller hans kartleser John Kennard ble skadd da bilen etter et hopp havnet utenfor veien og traff et tre. Ifølge avisen la Voz del Interior hadde de skadde tilskuerne trosset et forbud mot å oppholde seg på stedet hvor uhellet inntraff.

Laster Twitter-innhold

Tok innpå

Østberg tok kraftig innpå den ledende briten Kris Meeke på lørdagens fartsprøver i Rally Argentina og kjemper med sin Citroën-lagkamerat om seieren.

Avstanden mellom de to var 1.08 minutter etter fredagens etappe, men etter at to av lørdagens prøver var unnagjort var avstanden bare litt over 32 sekunder. Meeke hadde en snurring på den første prøven og tapte mye tid, men slo litt tilbake på lørdagens siste prøve og har et forsprang til toer Østberg på 38,6 sekunder.

Mads Østberg

Mads Østberg har slitt med feber og sår hals i Argentina, men kjører likevel fort.

Foto: AUSTRAL / CITROEN RACING/AUSTRAL

– Vi har fulgt planen vår, passet godt på bilen på de røffe veiene, men samtidig klart å holde høyt tempo. Bilen har fungert helt perfekt, og vi har ikke hatt andre problemer enn formen min, sier Østberg, som gjennom hele løpet har slitt med sår hals og feber.

– Jeg tenker ikke på det når vi kjører, men energien er dårlig, og jeg har gått tom mot slutten av de lange prøvene.

Søndag gjenstår bare to prøver. Det er en 16,32 kilometer lang prøve som skal kjøres to ganger.

Mikkelsen raskest

Andreas Mikkelsen og VM-leder Sebastien Ogier måtte begge bryte fredag og fikk sine sjanser i sammendraget ødelagt av det, men de fortsatte lørdag. Mikkelsen var raskest på to av prøvene og Ogier på en av dem.

Thierry Neuville og Dani Sordo er andre sterke kjørere som har tapt mye tid på teknisk trøbbel i Argentina.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kan ha funnet farlig gods på strand

    Svensk kystvakt og redningstjeneste undersøker nå en pose som har drevet i land på Jutholmen vest for Koster. Ifølge Strømstad Tidning inneholder posen en ukjent, tyktflytende væske, og redningstjenesten mistenker at det kan være snakk om et skadelig stoff.

  • UP tok fire på Grålum

    Fire førere fikk forenklede forelegg i en UP-kontroll på Grålum i formiddag. Høyeste fart i 50-sonen var 61 km/t, opplyser Utrykningspolitiet.