NRK Meny
Normal

Seks personer pågrepet i stor dopingaksjon

Politiet i Fredrikstad aksjonerte mot flere treningssentre i byen mandag kveld.
– Terskelen for bruk av ulovlige dopingmidler har blitt lavere, sier politiet.

Dopingmidler beslaglagt i Østfold-aksjon

BESLAGLAGT: Dette er noen av de ulovlige dopingmidlene som ble beslaglagt under aksjonen mot treningssentre i Fredrikstad mandag kveld.

Foto: Politiet

Målet med aksjonen var å avdekke eventuell dopingbruk, ifølge krimsjef Rune Albertsen i Fredrikstad.

– Vi var på jakt etter personer som hadde brukt ulovlige dopingmidler. Vi innbrakte seks personer som er mistenkt for å ha brukt slike dopingmidler. Personer som bruker slike dopingmidler over tid får en del karakteristiske trekk på kroppen. Det er bakgrunnen for våre undersøkelser mot disse personene, sier han til NRK.

Fire av de pågrepne har i avhør erkjent å ha brukt ulovlige dopingmidler, mens de to siste nekter for forholdet.

Gjorde flere beslag

Politiet har sikret seg nødvendige prøver av alle de seks mistenkte. Prøvene er sendt til analyse.

– Da vil det også vise seg om de to siste har benyttet ulovlige midler, sier Albertsen.

Det ble også beslaglagt både dopingmidler og narkotika hjemme hos flere av dem som ble innbrakt.

– Beslagene ble gjort både hjemme hos dem og på andre adresser tilknyttet personene som er innbrakt.

Mange unge

Den store aksjonen er et samarbeid mellom politiet og treningssentrene. Samarbeidet har vart i flere år.

– Utgangspunktet vårt er å forebygge bruk av ulovlige dopingmidler. Vi har spesielt fokus på de yngste. Det er dessverre en del bruk av dopingmidler på treningssentrene i Fredrikstad, men det som bekymrer oss mest er at mange av brukerne er forholdsvis unge, sier Albertsen.

Rune Albertsen

BEKYMRET: Krimsjef Rune Albertsen i Fredrikstad ser en trend med at flere ungdommer bruker ulovlige dopingmidler i forbindelse med trening.

Foto: Bjørn Ruud / NRK

Ifølge krimsjefen ser politiet oftere at det er ungdom som bruker forskjellige preparater.

– Det kan se ut som at terskelen for bruk av ulovlige dopingmidler har blitt lavere. Personer som tidligere ikke har brukt ulovlige midler er nå villige til å gjøre det. Det er svært bekymringsfullt, sier han.

Albertsen sier samtidig at politiet ser en klar sammenheng mellom personer som bruker ulovlige dopingmidler og personer som begår vold.

– Det mener vi er vel bevist at det er en klar sammenheng der. Dessuten fører bruk av disse midlene til ganske store påkjenninger på kroppen til disse personene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil ha økt satsing

    Etterutdanningen av lærere går ikke raskt nok. Det sier hovedtillitsvalgte John Oddvar Holthe i Skolenes Landsforbund Østfold. Stortinget skjerpet kompetansekravene for lærere i 2015. Arbeiderpartiet krever økt satsing, men trenger å få med seg flere partier når saken avgjøres i Stortinget i februar.

    Lærer
    Foto: Colour Box
  • Over 80 navn må byttes ut

    81 gatenavn skal skiftes ut før storkommunen Indre Østfold kommune trer i kraft. Flere av de fem kommunene som skal slås sammen, har samme navn på veier og gater i dag, skriver Smaalenenes Avis. Trolig blir det størst kamp mellom Askim og Mysen om hvem som får beholde Jernbanegata.