NRK Meny
Normal

Seks måneders fengsel for sex med mindreårig

To yngre menn er dømt til seks måneders fengsel og må betale 50.000 kroner i erstatning til en mindreårig jente de hadde sex med.

Fredrikstad tingrett
Foto: Rune Fredriksen / NRK

Overgrepet skjedde på et solstudio i Fredrikstad i september 2015. Der møtte de to unge mennene to yngre jenter. En av mennene og den ene jenta kjente hverandre via Instagram og chatte-appen KiiK, og hadde avtalt å møtes.

To vidt forskjellige forklaringer

Jenta hadde vært på en barnevernsinstitusjon, og var sammen med en venninne på rømmen. En av de unge mennene hadde lovet jenta et sted å overnatte. Da de møttes, sa mannen at betingelsen for å få overnatte var at de måtte ha sex med jentene. Det sa jenta ja til, mens venninnen nektet.

Samleiene ble gjennomført i en solseng på solstudioet. Jenta var da 14 år og fire måneder gammel.

Ifølge mennenes forklaring i retten, hadde de to jentene kommet til Fredrikstad utelukkende for å ha sex med guttene. Retten mente imidlertid jentas forklaring var langt mer troverdig, sammenhengende og i tråd med det venninnen og eierne av solstudioet forklarte.

Mennene forklarte også at de trodde jentene var over den seksuelle lavalder. Men retten mener de burde ha forsikret seg om dette.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Legger ned Kasper transittmottak

  Kasper transittmottak i Våler skal legges ned, skriver Moss Avis. Grunnen er at det kommer svært få asylsøkere til Norge for tiden og derfor kutter Utlendingsdirektoratet i antall plasser. Det er nesten 30 fast ansatte og omkring 10 tilkallingsvikarer ved mottaket. De fleste av dem kommer til å miste jobben, ifølge avisa.

  Kasper transittmottak eksteriør
  Foto: Shemsi Bunjaku / NRK
 • KrF stopper ikke Viken

  KrF står fast på at fylkeskommunene i Østfold, Akershus og Buskerud skal slås sammen til region Viken fra 2020. Partiet har vurdert om de vil trekke støtten de ga før sommeren, men har ifølge Aftenposten nå landet på at de vil stå fast på vedtaket.

  Laster kart, vennligst vent...