NRK Meny
Normal

Seks gressbranner på kort tid

Med den ene gressbrannen etter den andre, har det allerede vært en travel påskehelg for brannvesenet i Østfold og Follo.

Gressbrann i Trøgstad

Brannvesenet slukker en gressbrann i Trøgstad, som var den sjette alarmsentral øst hadde blitt varslet om lørdag.

Foto: Freddy Larsen

Påskesol og tørrvær gir strålende feriedager på østlandet, men ettersom bakken tørker opp, øker sjansen for gress- og skogbrann. Førstnevnte har brannvesenet fått merke de siste to dagene.

– Vi har hatt seks gressbranner bare i dag. Det er det jeg kaller overflatetørt, og når folk hiver fra seg ting kan det fort begynne å brenne, sier Atle Rønning, vaktleder hos Alarmbrann Øst.

Laster Twitter-innhold

I ettermiddag måtte brannvesenet ut for å slokke en gressbrann i Skjønhaug i Trøgstad. Bare noen tidligere hadde Sarpsborg brannvesen rykket ut til noe lignende i Opstad, som trolig skyldtes gnist fra togskinnene.

– Det er mange forskjellige ting som starter branner nå. Alt fra engangsgriller til gnist fra tog, sier Rønning.

Gressbrann i Trøgstad

Brannvesenet slukker en gressbrann i Trøgstad.

Foto: Freddy Larsen

Bålforbudet starter ikke før 15. april, men skulle godværet fortsette fram til den tid, frykter han at det kan bli svært så travelt for brannvesenet på østlandet.

– Brannene i dag og i går har ikke vært voldsomme, så vi har vært heldige sånn sett. Men tørker det mer nå kan det bli travelt, for å si det sånn.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • – Trist for demokratiet

    Stortingsrepresentant Ulf Leirstein i Frp mener at Sylvi Listhaug er utsatt for en heksejakt som mangler historisk sidestykke. Han tror likevel at Listhaug ved å trekke seg vil styrke regjeringssamarbeidet. Hun påtar seg mer ansvar enn det hun har, mener Leirstein.

    Ulf Leirstein
    Foto: Stian Pedersen / NRK
  • Bil i brann

    Rakkestad brannvesen melder at de er på vei til en brann i en bil på Haldenveien i Degernes.