NRK Meny
Normal

Seks gressbranner på kort tid

Med den ene gressbrannen etter den andre, har det allerede vært en travel påskehelg for brannvesenet i Østfold og Follo.

Gressbrann i Trøgstad

Brannvesenet slukker en gressbrann i Trøgstad, som var den sjette alarmsentral øst hadde blitt varslet om lørdag.

Foto: Freddy Larsen

Påskesol og tørrvær gir strålende feriedager på østlandet, men ettersom bakken tørker opp, øker sjansen for gress- og skogbrann. Førstnevnte har brannvesenet fått merke de siste to dagene.

– Vi har hatt seks gressbranner bare i dag. Det er det jeg kaller overflatetørt, og når folk hiver fra seg ting kan det fort begynne å brenne, sier Atle Rønning, vaktleder hos Alarmbrann Øst.

Laster Twitter-innhold

I ettermiddag måtte brannvesenet ut for å slokke en gressbrann i Skjønhaug i Trøgstad. Bare noen tidligere hadde Sarpsborg brannvesen rykket ut til noe lignende i Opstad, som trolig skyldtes gnist fra togskinnene.

– Det er mange forskjellige ting som starter branner nå. Alt fra engangsgriller til gnist fra tog, sier Rønning.

Gressbrann i Trøgstad

Brannvesenet slukker en gressbrann i Trøgstad.

Foto: Freddy Larsen

Bålforbudet starter ikke før 15. april, men skulle godværet fortsette fram til den tid, frykter han at det kan bli svært så travelt for brannvesenet på østlandet.

– Brannene i dag og i går har ikke vært voldsomme, så vi har vært heldige sånn sett. Men tørker det mer nå kan det bli travelt, for å si det sånn.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Kreditorene enige om Norske Skog

  Det er enighet blant kreditorene om redningsplanen for Norske Skog. Det melder Dagens Næringsliv. Enigheten kom på plass etter justeringer av styrets siste forslag. Endringene gir litt mer av selskapets verdier til de usikrede kreditorene.

  Norske Skog Saugbrugs - Halden
  Foto: Rainer Prang / NRK
 • Egget på seg naboen

  En hønseoppdretter i Halden får ikke lov til å ha haner. Det er resultatet av en støyklage på grunn av hanegaling fra en nabo, skriver Halden Arbeiderblad. Oppdretteren må fjerne hanene innen den 10. november, har kommunelegen bestemt.

  Australsk Orpington-hane
  Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK