NRK Meny
Normal

Seilregatta i Moss

Grå skyer og regnvær stopper ikke barna når seilskolen i Moss arrangerer regatta.

Seilreggata i Moss
Foto: Annicken Fredriksson

På seilskolen i Moss er det klart for seilregatta. Barna får opplæring i hvordan seilasen skal gå før de tar på seg regnklær og pakker matpakkene sine. Det skal tilbringes flere timer på vannet, og da gjelder det å kle seg godt og ha med noe å spise.

Edward Vedeler Jensen, leder sommerseilskole Moss

Edward Vedeler Jensen, leder sommerseilskolen Moss

Foto: Annicken Fredriksson

– Dette er den siste dagen, og nå skal vi ha regatta. Denne konkurransen er for å se hva barna har lært i løpet av uken. Og de får mulighten til å konkurrere litt, sier leder Edward Vedeler Jensen.

På sommerskolen i Moss lærer barna hovedsakelig å seile, og de lærer å bli trygge på og i vannet.

– Vi prøver å være så mye ute som mulig. I går var det veldig mye regn og vind, så da måtte vi finne på andre ting. Da går det som regel i krabbefisking, vi flyr kite, bader og vi bygger våre egne båter av tomflasker.

Agnes Hjorth Pettersen

Agnes Hjort Pettersen

Foto: Annicken Fredriksson

Agnes Hjorth Pettersen er blant dagens regattadeltakere. Hun synes det er veldig gøy med regatta, for da blir det litt konkurranse i seilingen. Dette blir hennes andre år på seilskolen. Hun føler at seilekunnskapene har blitt enda bedre i år enn i fjor.

– Det kan være litt skummelt hvis det er mye vind, for da går det veldig fort. Det kan føre til at man mister kontrollen. Men ellers er det veldig gøy.

Alice Emilie Leikanger

Alice Emilie Leikanger

Foto: Annicken Fredriksson

Alice Emilie Leikaner skal ikke være med på regattaen i dag. Hun kommer til å seile rundt i en optimistjolle å se på løpet.

– Det som er så gøy med å seile, er at man kan lære masse om havet. Her lærer vi også masse forskellige ting som vi kan gjøre ute istedenfor å sitte inne og spille spill.

For noen er denne seileskolen sommerens høydepunkt, sier Vedeler Jensen. De samme barna kommer gjerne tilbake år etter år.

– Vi har barn som har vært her siden de var 6 år og som nå er blitt 16. Det synes vi er veldig fint å se.

Gabriel Bakke Hjelde

Gabriel Bakke Hjelde

Foto: Annicken Fredriksson

Gabriel Bakke Hjelde sier at det gøyeste med å seile er å kjørte fort, kullseile og vinne i konkurranser.

– Har du seilt lenge?

– Ja, det har jeg. Jeg har seilt i hele 3 måneder og 3 uker.

Det er ikke noen spesielle krav til barna som ønsker å melde seg på sommerskolen. Det eneste er at de må kunne svømme, sier Jensen.

seilregatta Moss

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Over 12 000 dårlige betalere

    7,3 prosent av folk i Østfold har en eller flere inkassovarsler eller andre betalingsanmerkninger. Det viser tall fra betalingsselskapet Lindorff, offentliggjort av Dagsavisen. Bare Finnmark har en høyere andel enn Østfold. I de fire største kommunene har til sammen 12 407 personer en total gjeld med anmerkninger på nesten 1,6 milliarder kroner.

  • Stor sprik i avfallsgebyr

    Rømskog kommune hadde det dyreste årsgebyret for avfallstjenester av alle kommunene i Østfold i 2017/2018, viser KOSTRA-tallene. Totalt var årsavgiften på 3 204 kroner. Sarpsborg kommune hadde de laveste gebyrene, på 1 552 kroner.

    Tipping av avfall
    Foto: Østfold Energi