NRK Meny
Normal

Seier for Sykehuset Østfold

Sykehuset Østfold får beholde en større del av ortopediske operasjoner.

Sykehuset Østfold
Foto: Tobias S. Martinsen / NRK

Sykehuset Østfold får beholde en større del av ortopediske operasjoner etter at Helse Øst har gått tilbake på avtalen som ble inngått med Ringvollklinikken.

 

Reagerte på anbud

- Det aller viktigste er kanskje at vi kan opprettholde såpass mange operasjoner ved vårt eget sykehus at vi kan opprettholde statusen som utdanningsinstitusjon på dette området. Og det er viktig, mener hovedstillitsvalgt for Fagforbundet ved Sykehuset Østfold, Ambjørn Bjørnson.

Bjørnson reagerte på at det regionale helseforetaket Helse Øst satte ut store deler av de ortopediske operasjonene på anbud. Det gjelder blant annet operasjoner av kneproteser og hofteproteser og ville svekket fagmiljøet ved Sykehuset Østfold, ifølge Ambjørn Bjørnson.

- Mindre attraktivt

- Det ville for det første medført inntektssvikt. I tillegg ville det faglige innholdet for sykehuset blitt mindre attraktivt for spesialistene, og tjenesten til innbyggerne i Østfold ville også blitt dårligere som en følge av dette, sier han.

Ringvollklinikken med avdelinger i Hobøl og Askim fikk i første omgang anbudet, men Helse Øst ble stevnet for retten av en annen privat klinikk som hadde lagt inn anbud. Da rettssaken skulle starte trakk Helse Øst seg og inngikk forlik med klinikken som klaget på anbudet.

Ingen i Helse Øst ønsker å kommentere saken nå.

 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Varetektsfengslet for drapsforsøk

    Den antatte knivstikkeren på Krapfoss fra fredag er siktet for drapsforsøk. Han ble varetektsfengslet for to uker i går ettermiddag på grunn av faren for bevisforspillelse, bekrefter politiadvokat Anette Steen. Det er så langt ikke kjent om kjennelsen blir anket. Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører.

    Knivstikking i Moss
    Foto: Odd Skjerdal/NRK
  • Buss mot fotgjenger

    Trafikken går igjen som normalt etter at en fotgjenger ble påkjørt av en buss ved Valaskjold bru i Sarpsborg. Det melder politiet på Twitter. De forteller at fotgjengeren er tatt hånd om av ambulansepersonell.