Seier for Sykehuset Østfold

Sykehuset Østfold får beholde en større del av ortopediske operasjoner.

Sykehuset Østfold
Foto: Tobias S. Martinsen / NRK

Sykehuset Østfold får beholde en større del av ortopediske operasjoner etter at Helse Øst har gått tilbake på avtalen som ble inngått med Ringvollklinikken.

 

Reagerte på anbud

- Det aller viktigste er kanskje at vi kan opprettholde såpass mange operasjoner ved vårt eget sykehus at vi kan opprettholde statusen som utdanningsinstitusjon på dette området. Og det er viktig, mener hovedstillitsvalgt for Fagforbundet ved Sykehuset Østfold, Ambjørn Bjørnson.

Bjørnson reagerte på at det regionale helseforetaket Helse Øst satte ut store deler av de ortopediske operasjonene på anbud. Det gjelder blant annet operasjoner av kneproteser og hofteproteser og ville svekket fagmiljøet ved Sykehuset Østfold, ifølge Ambjørn Bjørnson.

- Mindre attraktivt

- Det ville for det første medført inntektssvikt. I tillegg ville det faglige innholdet for sykehuset blitt mindre attraktivt for spesialistene, og tjenesten til innbyggerne i Østfold ville også blitt dårligere som en følge av dette, sier han.

Ringvollklinikken med avdelinger i Hobøl og Askim fikk i første omgang anbudet, men Helse Øst ble stevnet for retten av en annen privat klinikk som hadde lagt inn anbud. Da rettssaken skulle starte trakk Helse Øst seg og inngikk forlik med klinikken som klaget på anbudet.

Ingen i Helse Øst ønsker å kommentere saken nå.

 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kjørte ruset i 130 kilometer timen

    En 46 år gammel mann kjørte motorsykkel i amfetaminrus i 130 kilomter i timen. Kjøringen fant sted på E6 i Ski i midten av september. Fartsgrensen på stedet er 110. Fredrikstad tingrett har gitt 46 åringen en betinget dom på fengsel i 30 dager. Mannen må betale en bot på 10.000 kroner, og han mister førerkortet for en periode på 15 måneder.

  • – Rammer matproduksjonen vår

    – Regjeringas landbruksmelding vil få store konsekvenser for Østfold over tid og rammer matproduksjonen i distriktet kraftig, det mener leder i Østfold Bondelag, Martha Mjølnerød. Landsbruksmeldinga, som ble lagt fram i dag, legger rammer for framtida. Blant annet ønsker Regjeringa å fjerne målet for økologisk matproduksjon, de vil ha mer konkurranse, større gårdsenheter og kutte i melkekvotene. Landbruksmelding skal vedtas av Stortinget.