NRK Meny
Normal

Sparta vant - Stjernen fikk bank

Den første kampen i kvartfinalene i NM-sluttspillet i ishockey er ferdigspilt og Sparta kunne juble for seier i sluttminuttene. For Stjernen gikk det derimot tyngre.

Sparta

Sparta kunne juble for seier mot Lillehammer i kveld. Her fra en annen kamp mot Stjernen.

Foto: Glenn Thomas Nilsen

Sparta kunne juble for seier etter at Niklas Roest scoret kun minutter før sluttsignalet gikk. Dermed tar Sparta første stikk mot Lillehammer, i en serie av totalt sju kamper.

For Stjernen gikk det veldig mye tyngre, og Fredrikstadlaget ble sendt hjem med hele sju mål i sekken.

Dramatikk i Kristins Hall

Sparta åpnet best og fikk også utteling i form av scoring. Petter Witnes dunket pucken i nettet og sørget for Sparta-ledelse etter 1. periode.

I midtperioden scoret Lillehammer og dermed var lagene like langt. Målscorer Patrik Bäärnheim ble utvist for hekting kun minutter etter at han hadde utliknet.

Etter å ha vært kun fire spillere på isen en periode, slapp Sparta med skrekken. Lillehammer maktet ikke å utnytte "powerplayet" og lagene gikk til til andre periode på stillingen 1-1.

Det så ut til å gå mot uavgjort i Kristins Hall, men etter drøye 50 minutter scoret Niklas Roest for bortelaget. Sparta tar første stikk mot Lillehammer i kvartfinalen i NM-sluttspillet.

Kjempesmell for Stjernen

Stjernen var ikke i nærheten av å utfordre Lørenskog. Hjemmelaget var bedre enn de røde i alt ute på isen. Noe også resultatet gjenspeiler.

Skuddstatistikken etter kampslutt viste 47-25 i Lørenskogs favør. Første periode ble totalt dominert av hjemmelaget, og Stjernen hadde kun et par små sjanser.

I tillegg til sju baklengs, skortet det heller ikke på utvisninger i kampen. Stjernen slet forferdelig og Lørenskog dominerte fra start til slutt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Én død i togpåkjørsel

    En person døde da vedkommende ble påkjørt av toget sør for Asko i Vestby, melder politiet i Follo på Twitter. Østfoldbanen er stengt mellom Vestby og Moss. NSB setter opp alternativ transport.