NRK Meny
Normal

Se og Hør tilbød drapsmann 100.000

Det var ukebladet Se og Hør som tilbød Inger Johanne Apenes drapsmann 100.000 kroner for å stå fram.

Advokat Harald Otterstad
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Fra sikre kilder har fagbladet Journalisten fått bekreftet at det var Se og Hør som sto bak tilbudet. Ifølge bladet skal drapsmannen ha blitt tilbudt 30.000 kroner for å røpe sin identitet, og ytterliger 60.000 til 70.000 kroner for å stå fram med navn og bilde.

HØR: Tilbudt penger for å stå fram
SE: Drap oppklart
HØR: - De tilbyr penger for at han skal stå fram

- Til å spy av

- Hvis opplysningene om Se og Hør stemmer er dette i beste fall ubetenksomt, men uansett helt uakseptabelt. Det dreier seg om en strafferettslig foreldet, nesten 30 år gammel drapssak, og jeg ser ingenting som tilsier at det er av vesentlig informasjonsverdi at drapsmannens identitet blir kjent. Det finnes ikke noe presseetisk grunnlag for å forsvare en slik handling. Å tilby penger i denne saken er i høyeste grad kritikkverdig, det nærmer seg en form for bestikkelse, sier generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund til Journalisten.

Det var 4. april at NRK meldte om pengetilbudet som ble fremsatt. 

- Det er til å spy av, sa drapsmannens forsvarer Harald Otterstad den gang.

- Ingen dagsavis

Otterstad ville ikke røpe hvilket medium det var snakk om - men han inrømmet langt på vei at det var snakk om et ukeblad.

- Jeg føler jeg kanskje skylder en del aktører i mediemarkedet en presisering om at det ikke er en dagsavis som har henvendt seg til meg med et slikt tilbud, fortalte advokaten.

- Så her er det snakk om et ukeblad?

- Ja det er mer riktig å karakterisere det som det. Det er i alle fall ikke snakk om en dagsavis, sa han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bøndene krever 1,8 milliarder

    Bøndene krever 1,8 milliarder kroner i årets jordbruksoppgjør. -Det er det som må til for at bøndene skal ta igjen inntektsgapet, sier leder av Østfold bondelag Arild Uvaag. Tall fra 2016 viste at bøndene hadde en gjennomsnittlig inntekt på 330.000 kroner per årsverk før skatt. Landbruksmeldinga fra i fjor gir klare føringer, mener Uvaag.

  • Mann dømt for overgrep

    En 30 år gammel mann fra Moss er dømt til sju måneders fengsel for blant annet å ha fått en femten år gammel jente til å utføre seksuelle handlinger med seg selv foran et webkamera. Mannen er også dømt for å ha fått en tretten år gammel jente til å sende ham nakenbilde av seg selv. Mannens datamaskin og mobiltelefon er også inndratt.