NRK Meny
Normal

Se hvordan politihelikopteret sporet opp biltyvene i skogen

Politiet i Østfold fikk i sommer hjelp fra politihelikopteret for å pågripe to personer som rømte fra tollkontroll.

Smuglere pågrepet med hjelp av politihelikopteret

Her blir de to cubanske mennene pågrepet av politiet etter at mannskapet i politihelikopteret viste vei gjennom skogen.

Foto: Politiet i Oslo

Det var natt til 7. juni at de to mennene fra Cuba flyktet fra tollkontrollen på Svinesund i en stjålet bil.

Bilen ble stanset av en politipatrulje på Sørlifeltet i Halden, men de to mennene stakk av til skogs og gjemte seg der. Dermed ble politihelikopteret til Oslo politidistrikt bedt om bistand til å finne de to.

– Vi isolerte skogen de gjemte seg i, og fikk hjelp fra politihelikopteret. De to ble senere funnet sittende i fosterstilling under et furutre klokken to i natt, fortalte Østfold-politiets operasjonsleder Tom Sandberg til Sarpsborg Arbeiderblad.

Politiet la ut video

Oslo-politiet publiserte onsdag en video på Facebook der de viste samarbeidet mellom politihelikopteret og mannskapet på bakken.

Politiet i lufta holdt øye med mennene, mens de navigerte bakkemannskapene gjennom den tette skogen.

– Hva skulle vi gjort uten dere? Da har vi kontroll på to. Tusen takk for hjelpen, vi hadde ikke fått dem uten dere, skryter en av polititjenestemennene som arbeidet på bakken i videoen.

Se hele videoen under:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • -Fredrikstad tar lederrollen

    Fredrikstad gir Norge en lederrolle i landbasert fiskeoppdrett. Det sa fiskeriminister Per Sandberg da han besøkte Fredrikstad Seafoods på Øra i dag. Laksefabrikken blir verdens største i sitt slag og satser på å ha fisk i anlegget allerede i desember.

  • Kjørte inn i lyktestolpe

    En bilist har kjørt inn i en lyktestolpe i Industriveien i sarpsborg. Det var to personer i bilen og begge er sendt til sykehuset på Kalnes for sjekk.