NRK Meny
Normal

Se fredsseilernes egne bilder fra Christian Radich

Sofie Lyle Sturzrehm og Åsalinn Arntzen Dale seilte med Christian Radich fra Nederland til Fredrikstad. Se deres egne bilder fra turen her!

– Jeg har gått i to dager og gruet meg til å komme i land. Jeg har så lyst til å komme tilbake og møte akkurat de samme personene, sier Sofie Lyle Sturzrehm etter å ha gått i land i Fredrikstad.

Hun og Åsalinn Arntzen Dale er såkalte fredsseiliere, som er en del av Stortingets offisielle program for feiringen av Grunnlovsjubileet.

– Fantastisk miljø

Sofie og Åsalinn

Sofie Lyle Sturzrehm og Åsalinn Arntzen Dale har seilt med Christian Radich fra Nederland til Fredrikstad.

Foto: Anette Torjusen / NRK

På fullriggeren Christian Radich har de to 16-åringene seilt fra Harlingen i Nederland til Fredrikstad.

– Det var mye som var helt nytt for oss, for vi visste jo ikke så mye om seiling. Det var sinnssykt mange nye navn og ting vi måtte huske. Også ble det mye draing i tau, som er mye tyngre enn man skulle tro, sier Sofie.

Men det har ikke bare vært jobb, forteller Åsalinn.

– Det vært veldig morsomt med alle de sene kveldene, med sjømannssanger og bare kos, sier hun.

– Det var et fantastisk miljø, og vi ble raskt kjent med folk for vi levde sammen 24/7. Det er utrolig hyggelig og bare god stemning når folk sitter der med gitaren og det blir allsang, sier Sofie.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Se bildene fra Christian Radich

Jentene forteller om god stemning på båten med allsang i solnedgangen.

Foto: Privat/NRK

Stresset av å få mobildekning igjen

Midt ute på havet finnes det ikke mobildekning, noe som er en ny opplevelse for de fleste ungdom. Det viste seg å være lettere enn man skulle tro.

– Det var ikke mobildekning, så det var mye enklere å ta kontakt med folk. Det var egentlig veldig deilig. Det er så lett å ta frem mobilen, men nå ble vi veldig godt kjent med de andre, sier Åsalinn.

– Jeg ble faktisk veldig stresset da vi kom i land og jeg fikk mobildekning igjen. Da måtte jeg ta alle de telefonen jeg hadde gått glipp av i en uke, legger venninnen Sofie til.

De to jentene forteller at seilasen er en opplevelse de kommer til å ta med seg videre.

– Det blir selvfølgelig trist å ikke se mannskapet, vi har blitt veldig godt kjent alle sammen og ble som en stor familie. Både medseilerne og de som jobbet som mannskap, sier Åsalinn.

– Jeg har veldig lyst til å være med på noe sånt igjen, så det kan jo hende vi melder oss på til neste år også, sier hun videre.

Se jentenes egen video fra seilasen:

Sofie Lyle Sturzrehm og Åsalinn Arntzen Dale seilte med Christian Radich fra Nederland til Fredrikstad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Uenige i forslag om vannskuter

    Politiet er sterkt kritisk til reglene for bruk av vannskuter som Sarpsborg, Fredrikstad og Hvaler kommuner ønsker å innføre, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Den foreslåtte fartsbegrensningen på fem knop inntil 150 meter fra land vil medføre store begrensninger også for politiet og være vanskelig å håndheve.

  • Helfo består i Fredrikstad

    Regjeringen har bestemt at Helfo fortsatt skal ha kontor i Fredrikstad, sier Tage Pettersen stortingsrepresentant fra Høyre. Etaten skal omorganiseres og antall kontor reduseres fra 22 til 6. Men kontoret i Fredrikstad består.