NRK Meny
Normal

Schanche bygger om Solbergs bil

Rallyveteran Martin Schanche er hentet inn for å lage nye deler for Petter Solbergs bil. Solberg har vært fryktelig skuffet over bilen denne sesongen.

Petter Solberg.
Foto: Tony Welam

Petter Solberg har ikke fått ting til å stemme denne sesnongen. Problemer med bilen har ødelagt mange av løpene, og han har truet med å bryte kontrakten med Subaru.

Men nå er en av de gamle traverne i rally-sirkuset, Martin Schanche hentet inn for å lade delene det japanske teamet ikke får til.

Petter ringte Martin

Problemene for Subaru kom etter at det internasjonale motorforbundet la ned forbud mot å bruke elektroniske differensialsperrer på bilen. Da klarte ikke Subaru komme opp med en god nok mekanisk løsning, og Petter Solberg ble frustrert.

- Ja jeg fikk en telefon fra Petter og han tok meg med over til England en tur. Der la jeg frem en masse ideer på hvordan problemene kunne løses, sier en smørblid Schanke.

Testes om tre uker

De nye delene til rallybilen blir trolig klare om et par uker, og da blir de satt inn i bilen for testing. Så må både Petter, Subaru og det internasjonale motorsportforbundet godkjenne de nye delene. Hvis det går i orden, kan de kanskje løse problemene for Solberg allerede før jul. Det er en tanke Schanche liker.

- Det er klart det er morro å være med å hjelpe Petter, men jeg er jo litt spent på om det er akkurat dette de vil ha.

Forstår frustrasjonen

Martin Schanche er kjent for sine kjøreferdigheter, men han er vel så kjent for sitt temperament. Han forsår Petter Solberg som den siste tiden har vært veldig sint på teamet sitt.

- Det er klart jeg skjønner det, sier rallyveteranen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Flere menn enn kvinner i fylket

    Det er marginalt flere menn enn kvinner i Østfold. En oversikt fra Statistisk sentralfyr fra 2018 viser at det er omtrent 500 flere menn en kvinner i fylket.

  • Kan flytte ansvaret for sykehus

    Nå kan det igjen bli slik at fylkeskommunene skal styre sykehusene. I dag er det Helse-Sørøst som styret sykehuset i Østfold, men regjeringens egne eksperter mener at de nye storfylkene kan styre sykehusene selv.