NRK Meny
Normal

Sceneopptreden kostet 6000 kroner

En beruset gjest hadde stort behov for å entre scenen på et av Fredrikstads serveringssteder. Det kostet ham 6.000 kroner.

I oktober i fjor ble politiet tilkalt til et av Fredrikstads serveringssteder. Det var konsert på stedet. En mann var blitt vel beruset, og fikk det for seg at han skulle opp på scenen. Mannen opptrådte også truende mot en annen gjest.

Da politipatruljen kom til stedet ble de møtt av en mann i inngangpartiet. Mannen sa rett ut til politimennene at «det er meg dere ser etter».

Bortvist flere ganger

Innehaveren av stedet kunne opplyse politimennene om at mannen var en velkjent gjest som nærmest kom ukentlig, og som er blitt bortvist flere ganger. Mannen har fått beskjed om at han er uønsket på stedet, men dette hindrer han ikke fra å komme tilbake gang på gang.

Innehaveren kunne også fortelle at mannen denne kvelden hadde truet en annen gjest til å kjøpe øl til ham.

Møtte ikke i retten

Den 31 år gamle mannen var ikke spesielt interessert i å fortelle politifolkene navn og øvrige personalia. Politifolkene oppfattet mannen som «godt beruset».

Mannen ble innbrakt, og politiet fant identitetspapirer på ham. Etter episoden fikk han et forelegg på 5.000 kroner. Dette forelegget ville han ikke godta.

Derfor havnet saken i Fredrikstad tingrett, der mannen ikke møtte fram. Retten la på en tusenlapp på forelegget mannen hadde fått og dømte ham til å betale en bot på 6.000 kroner.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Nytt slagord for Fredrikstad

    Bystyret i Fredrikstad har i kveld vedtatt at det nye mottoet, eller visjonen for byen, er "Fredrikstad - den lille verdensbyen". Dette erstatter det gamle slagordet «Byen der det årnær sæ for alle – gjennom kunnskap, kultur og klima».

  • Kolliderte med flere

    En bilist i Moss fikk beslaglagt førerkortet etter først å ha kollidert med hengeren til en lastebil, deretter truffet et gjerde og to andre biler. Episoden skjedde ved Kransen i Moss. Det er ikke mistanke om høy fart, men manglende fokus, skriver politiet på Twitter.