NRK Meny
Normal

Savnet etter brann - funnet druknet

Obduksjonsrapporten sier at identiteten på personen som ble funnet i et tjern i Marker er savnede Tim Breck Larsen.

Boligbrann i Rødenes i Marker

BRANT NED: Boligen i Rødenes i Marker brant ned til grunnen. 69-åringen har vært savnet siden, men er nå funnet død.

Foto: Freddie Larsen

Savnet mann fra Marker

Tim Breck Larsen har vært savnet siden april i fjor. Nå er han bekreftet omkommet.

Foto: Politiet

Larsen har vært savnet siden brannen i Rødenes 27. april i fjor hvor en bolig brant helt ned til grunnen. I september fant en turgåer en død person i et tjern et stykke fra branntomten.

Nå bekrefter politiet at det er 69-åringen som er funnet. Det sier politiadvokat Morten Lundén i Østfold politidistrikt.

– Det vi har fått svar på er at identiteten til den funnede personen i Marker er Tim Breck Larsen. Han har vært savnet i området i nærheten av der han ble funnet siden boligen hans brant ned 27. april 2015.

Identifiseringsarbeidet ble utført i samarbeid mellom KRIPOS og Rettsgenetisk gruppe ved Folkehelseinstituttet.

Lette i feil område

Politiet gjorde grundige kriminaltekniske undersøkelser på branntomten for å kunne konstantere at Larsen ikke hadde brent inne. Det ble også søkt med likhund.

Morten Lundén

Politiadvokat Morten Lundén var i ferd med å avslutte saken, men så fant en tilfeldig turgåer savnede Tim Breck Larsen.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

I tillegg ble det gjort søk i nærområdet rundt boligen der det var tenkelig at Larsen kunne ha lagt ut på tur. Både politi, Røde Kors og Norske Redningshunder var med i søket.

– Parallelt med undersøkelsene har det vært gjennomført to omfattende søk i terrenget omkring savnedes bolig, uten at dette har resultert i funn. Savnede er også etterlyst internasjonalt for opplysning om oppholdssted, skrev Lundén i Østfold politidistrikt i en pressemelding i september i fjor.

Politiet ba også soppsankere og jegere om å holde utkikk etter den savnede.

Nå viser det seg at politiet aldri lette i riktig område.

– Akkurat det området ble vurdert å være utenfor det naturlige område å søke i, så det ble ikke avsøkt den gangen, opplyser politiadvokaten.

Døde av drukning

Det skal ikke ha skjedd noe kriminelt.

– Det er intet ved funnet som tyder på at han har vært utsatt for noen straffbar handling, og døden antas å ha inntruffet som følge av drukning.

Har pårørende blitt varslet?

– De er varslet om dette, ja.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brannårsak fortsatt ukjent

    Politiet vet fortsatt ikke brannårsaken til skogbrannen i Moss på tirsdag. Politiet har enda ikke fått rapporten fra krimteknikerne, men de skal ikke ha klart å konkludere med en brannårsak. Seksjonssjef i Moss, Henning Dalbye forteller at de er i ferd med å skaffe seg en oversikt over de som har vært i området. Arbeidere fra BaneNor jobbet rundt stedet, men også turgåere har ringt inn og sagt ifra at de har vært der.

  • Innbrudd i Fredrikstad

    Det har vært innbrudd i en bolig på Kråkerøy i Fredrikstad i løpet av dagen, melder politiet. Gjerningspersonen har brutt opp et vindu, og stjålet sølvtøy, blant annet. Politiet er på stedet og utfører åstedsundersøkelse.