NRK Meny
Normal

Saugbrugs fortsetter IA-arbeidet

Saugbrugs var Norges første IA-bedrift og viderefører arbeidet på tross av turbulens rundt IA-avtalen.

 

Norske Skog, Saugbrugs
Foto: Rainer Prang / NRK

- Vi lar oss ikke avskrekke av regjeringens nye krav i forbindelse med avtalen, sier ledelse og tillitsvalgte ved Norske Skog Saugbrugs til Magasinet Treindustrien.  

Fra Saugbrugs varsles det at de vil drive arbeidet med inkluderende arbeidsliv akkurat som før.

Viktig del av organisasjonsutviklingen

– Vi ser på sykefraværsarbeidet som en viktig del av organisasjonsutviklingen. Motiverte ansatte gir også færre skader, økt produktivitet og i sin tur mer fornøyde kunder i Norske Skog, sier personalsjef Lars Th. Larsen ved Saugbrugs i Halden til Magasinet Treindustrien.

Han sier at han personlig synes det er greit at noen tør å stå frem og rokke ved gamle systemer, når man ser at kostnadene skyter i været.

- Dette er egentlig et spark til dem som ikke gjør det de skal, sier Lars Thorbjørn Larsen til Magasinet Treindustrien.

Få blir uføretrygdet

Norske Skog Saugbrugs ble Norges første IA-bedrift, og er registrert innmeldt i ordningen i januar 2002.

Ledelsen og de tillitsvalgte er aktive, når en medarbeider har sykefravær, og i Halden-bedriften er det nesten ingen lenger som blir uføretrygdet.

Det jobbes systematisk med IA, og dette har blant annet ført til at det offentliges kostnader med sykepenger til Saugbrugs er halvert de siste fem årene.

Norske Skog Saugbrugs produserer magasinpapir til kataloger, trykksaker og ukepresse, med Europa og USA som hovedmarkeder. Bedriften har 662 ansatte.

  Les meir om IA-avtalen

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.